Lectură de 3 minute

17 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Decathlon inaugurează atelierul regional din Ilfov ce va deservi rețeaua de magazine din întreaga țară

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Decathlon a inaugurat primul și singurul atelier regional din România, ce aparține unui retailer de articole sportive și care oferă o gamă extinsă de servicii tehnice, prin care sportivii sau pasionații de sport își pot repara diferite tipuri de echipamente sportive, de la biciclete, schiuri, echipamente de fitness, corturi, până la SUP-uri sau caiace.

În prezent, în atelier lucrează cinci angajați și alți doi urmează să se alăture echipei. Planul este de a ajunge la 20 de angajați în doi ani, dar angajările depind de evoluția numărului comenzilor.

Atelierul se află în incinta depozitului său din localitatea Ștefăneștii de Jos, având o suprafață de aproximativ 1.000 mp și deservește toate magazinele Decathlon din țară.

România este a 12-a țară din lume (din cele 59 în care Decathlon este prezent), în care Decathlon a dezvoltat un atelier regional, alăturându-se unor țări precum Franța, Spania, Italia, Polonia, China, Taiwan, Marea Britanie, Ungaria, Germania, Portugalia, Belgia, Elveția.

„Eficiența și sustenabilitatea sunt piloni care ne ghidează în strategia noastră de business.(...) Odată cu inaugurarea atelierului regional, ne propunem să creștem rata de reparabilitate a produselor sportive, iar în câțiva ani, să atingem o rată de 100% pentru o gamă cât mai variată de articole sportive marcă proprie Decathlon, dar și să eficientizăm procesele de lucru din atelierele din țară și să încurajăm sustenabilitatea”, a declarat Teodor Vărzaru, lider al atelierului regional Decathlon România.

Mai multe servicii la atelierul Decathlon din Ștefăneștii de Jos

Atelierul Regional vine ca o extindere a atelierelor locale din magazinele Decathlon din țară, prin creșterea gamei de servicii oferite pe tot teritoriul țării. Produsele ajung în atelierul regional prin transportul intern, odată cu returul camioanelor către depozit, și se întorc către magazinele din care au fost plasate, împreună cu marfa aferentă acestuia.

Clienții pot merge direct la sediul din Ștefăneștii de Jos, pentru a apela la serviciile atelierului și pot opta pentru ridicarea produsului reparat tot din atelier sau dintr-un magazin Decathlon.

Citeste si:
Un nou centru comercial în România: Annabella deschide primul său Retail Park și ajunge la 100 de magazine în țară
Un nou centru comercial în România: Annabella deschide primul său Retail Park și ajunge la 100 de magazine în țară

Acest atelier este împărțit în mai multe departamente tehnice, de exemplu ciclism, schi, echipamente de fitness, corturi, caiace sau SUP-uri.

Zonele tehnice dedicate beneficiază de o serie de echipamente care facilitează o gamă largă de servicii de reparații și întreținere, precum, post de aerisire frâne hidraulice, diagnostic E-Bike (biciclete electrice), un instrument prin care tehnicienii pot identifica și soluționa mult mai eficient diferite probleme ale bicicletelor electrice, post special de curățare cu presiune a pieselor de transmisie sau posturi de structurare a tălpilor schiurilor sau snowboard-urilor, la care se adaugă și servicii de ceruire sau montare de legături pentru acestea.

Service pentru role și trotinete la Decathlon

De asemenea, în atelier există și service pentru role și trotinete cu standuri de lucru specifice, service pentru diferite echipamente de fitness precum benzi de alergat sau biciclete magnetice, sau pentru corturi, caiace sau SUP-uri. În rândul serviciilor pe care retailerul sportiv le oferă în atelier, se numără și postul de personalizare a echipamentelor sportive prin broderie sau procese de inscripționare termică, monocolor sau color.

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009 și depășind 1.300 de colaboratori în 2020.

Anul trecut, compania a deschis cel de-al 28-lea magazin din România, în Brăila.

Decathlon comercializează și articole cu eticheta „Fabricat în România”, produsele fabricate în cele trei unități de producție din țară: București, Timișoara și Reșița. În cadrul acestora sunt produse echipamente sportive marcă proprie pentru drumeții montane și trekking, precum încălțăminte, dar și articole textile pentru ciclism și biciclete pentru adulți și copii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Decathlon inaugurează atelierul regional din Ilfov ce va deservi rețeaua de magazine din întreaga țară