Lectură de 3 minute

10 Oct 2019 - Știri și Noutăți

De unde vine laptele din iaurturi - invitatie de la Danone, pentru consumatori

Abonează-te pe  

Din aceasta toamna, iaurturile din gama Danone vor purta pe ambalaje povestile catorva dintre gospodarii care furnizeaza lapte catre fabrica din Bucuresti. 

Scanand QR codul de pe ambalaje direct cu camera foto a telefonului sau intrand pe site-ul oficial, consumatorii pot afla detalii despre 7 dintre cele peste 140 de familii de gospodari care fac parte din programul socio-economic „O sansa pentru familia ta”, desfasurat in Zimnicea de Danone, impreuna cu partenerii sai.

Danone Romania a dezvoltat in ultimii ani o adevarata traditie a transparentei si comunicarii deschise cu consumatorii, fie prin interactiuni directe cu acestia, asa cum sunt zilele portilor deschise organizate in fabrica din Bucuresti, fie prin povestile fermierilor romani care produc zilnic lapte pentru iaurturi.

Calitatea a fost mereu o prioritate pentru noi, tocmai de aceea in spatele fiecarui pahar de iaurt stau multe ore de munca si pasiunea pentru lucrurile bine facute. Iar totul incepe la ferme, cu productia laptelui de cea mai mai buna calitate, asigurat de fermierii nostri iscusiti si pasionati de munca lor.
De peste sapte ani, desfasuram programul <<O sansa pentru familia ta>>, prin intermediul caruia am sustinut peste 140 de gospodari din Zimnicea sa isi intemeieze o afacere de familie si sa aiba propria mica ferma. Suntem bucurosi ca au decis sa ne fie parteneri si sa ne ofere cel mai bun lapte, pentru care muncesc cu daruire si responsabilitate. Ne dorim sa ducem povestile lor mai departe si sa le vorbim romanilor despre sursa laptelui din care sunt produse iaurturile Danone. Doar cu ajutorul lor, reusim sa producem in fiecare zi peste 1 milion de iaurturi, care ajung pe mesele romanilor si ale europenilor din alte 13 tari”, declara Natalia Gelstein Kiss, General Manager Danone Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice.
De 20 de ani, Danone Romania produce iaurt de cea mai buna calitate in fabrica din Bucuresti, colectand anual peste 60 de milioane de litri de lapte proaspat, in mare majoritate din surse locale. Compania are parteneriate durabile cu peste 20 de ferme mari, toate atent selectate si verificate din punct de vedere al calitatii. La acestea se adauga cele peste 140 de gospodarii din proiectul socio-economic „O sansa pentru familia ta”, dezvoltat de Danone incepand cu anul 2012, impreuna cu partenerii Open Fields si Polaris.
Programul a ajutat comunitatile din zonele defavorizate sa se dezvolte ca producatori de lapte si a inceput cu oferirea de juninci din rasa Holstein familiilor care nu aveau posibilitatea de a investi in achizitionarea unui animal de rasa, stimuland astfel productia locala. In total au fost donate peste 370 de vacute.
A urmat apoi dotarea cu 29 de statii de muls mobile echipate cu panouri solare pentru incalzirea apei, 7 masini agricole care sa le asigure gospodarilor nutreturi pentru sezonul rece, ca si peste 800 de ore de curs pe teme, precum igiena, nutritia si managementul fermei pentru gospodarii participanti in program.
In 2019 programul merge mai departe cu initiative in zona de mediu, asa cum este procesarea ecologica a deseului de grajd si plantarea a peste 8.000 de copaci in zona. Programul „O sansa pentru familia ta” este o initiativa pe termen lung, care va continua si in urmatorii ani, devenind o solutie sociala inovatoare pentru comunitati defavorizate din zone rurale sau urbane mici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  De unde vine laptele din iaurturi - invitatie de la Danone, pentru consumatori