Lectură de 3 minute

27 Nov 2020 - Știri și Noutăți

De unde poți cumpăra haine românești: magazine cu ținute realizate de designeri locali

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Într-o perioadă în care afacerile românești au tot mai multă nevoie de susținere, iar sezonul cadourilor se apropie, ne-am gândit să facem o listă cu magazine de fashion locale, ce vând atât în locații fizice, cât și online îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii realizate de designeri români. 

Hainele românești au devenit tot mai populare în rândul pasionaților de fashion, dar și a celor care caută calitatea. În ultimii ani, apariția a tot mai multe branduri, ateliere și magazine românești a arătat că eticheta made in Romania înseamnă, uneori, să nu faci compromisuri și să te diferențiezi în ploaia ofertelor retailerilor fast fashion.

Poate te interesează și: Unde poți dona îmbrăcăminte: soluții sustenabile pentru a renunța la hainele pe care nu le mai porți

Dacă te-ai hotărât să renunți la fast fashion și să optezi pentru o garderobă care să includă îmbrăcăminte creată și produsă pe plan local sau dacă pur și simplu vrei să susții industria romanâneasă de fashion în această perioadă dificilă și să cumperi astfel de cadouri de Crăciun, am selectat câteva magazine care vând creațiile designerilor români.

Magazine cu haine românești

Molecule F

Cu un tagline sugestiv, Molecule F se recomandă ca un concept store Proudly Powered by Romanian Designers. Magazinul online a fost lansat de Mirela Bucovicean, antreprenoarea dorindu-și să aducă într-un singur loc creații românești – rochii, haine de zi, accesorii și multe altele. Printre brandurile autohtone care și-au făcut loc pe platformă se numără Nissa, Adelina Ivan, Ana Alexe, Andra Clitan (MaRaMi), Bridalissima by Rhea Costa, Elena Perseil, Le Petit Indigent, Lena Criveanu, M12, Murmur, Sandra Galan, Hand Made My love, Kristina Dragomir, Maria Marinescu, Skin Deep și Venera Arapu.

We Love Couture

Haine românești găsești și pe platforma We Love Couture. Pe lângă faptul că magazinul online vinde îmbrăcăminte, aici mai poți găsi servicii de produse la comandă, de personalizare a produsului pe care îl vrei, dar și ajustarea acestuia sau sfaturi în privința lui. Printre produsele pe care le poți găsi aici se numără cele “atât de la designeri români aflați în plină ascensiune, precum și de la designeri deja consacrați în industrie, precum: M Marquise, Bon Bijou, Argo by Andree Buga, Ginissima, Larisa Dragna, LIA, Monom sau Mihai Albu.

Saash

Magazinul online saash.ro vinde doar haine românești de la designeri precum Bianca Georgescu, Diana Drăghici, Couture de Marie, Concepto, Cloche, Framboise, JOOMAY, Chemistry, Marie Nouvelle, YVY, Atelier Jamais și multe alte branduri. Se comercializează o gamă bogată de îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și accesorii (portofele, mănuși, rucsacuri, bijuterii, eșarfe, huse gtelefon sau laptop).

Moja Concept Store

Shopul online Moja.ro este parte a Moja Concept Store. Pe lângă brandul propriu de ținute, Moja.ro are în catalogul său și designeri români, dar și unii străini. Printre numele din ținuturile noaste îi veți recunoaște pe Nicoleta Obis, Mathis, Ioana Ciolacu, Alina Cernătescu, Edita Lupea, Bianca Gheorghescu, Laura Olaru, Corina Vladescu, Noria Anis, Bianca Hristea și alții.

Citeste si:
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene

Fashion Days

Fashion Days, unul dintre cei mai mari retaileri online de fashion, a lansat în luna iunie o secțiunie specială pentru brandurile românești de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, Romanian Corner. Conceptul reunește o selecție a celor mai noi colecții de branduri și creatori autohtoni, haine, încălțăminte și accesorii cu design smart, fresh și inovativ. Printre brandurile oferite în prezent în aplicația Fashion Days și pe fashiondays.ro se numără: MURMUR, Andreea Raicu, Alina Cernătescu, Malvensky, UNDRESS, Lin Apparel, Framboise, Bluzat, Mihaela Glăvan, Manuri, Nalu, Skin Deep, Venera Arapu, Ana Radu, Optimef.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  De unde poți cumpăra haine românești: magazine cu ținute realizate de designeri locali