Lectură de 4 minute

08 Apr 2024 - Știri și Noutăți

De ce produsele IT refurbished sunt un factor important pentru bugetul oricărui tip de business

Advertorial

Abonează-te pe  

Nu contează că deții un business mare sau abia ai intrat în domeniul antreprenoriatului, implementarea unui sistem IT modern devine o prioritate. Tehnologia avansată este suportul de care ai nevoie pentru a găsi noi oportunități, dar și de a îmbunătăți nivelul de productivitate. Totuși costurile pot fi destul de ridicate, mai ales că infrastructura IT trebuie schimbată în mod constant. Tendințele se actualizează rapid, la fel și obiectivele profesionale sau nevoile angajaților.

Sursa foto: Freepik.com

Vestea bună e că piața de calculatoare refurbished s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Piața globală a fost estimată la 4.9 miliarde de dolari în 2022. Statisticile susțin o creștere și mai mare în perioada 2023 și 2032 - de aproximativ 11, 6%. Ce reprezintă mai exact conceptul și cum te poate ajuta să oferi companiei tale noi contururi afli în rândurile de mai jos.

Ce înseamnă un produs refurbished și care este diferența față de unul second hand?

Mulți încă fac confuzia între second hand și refurbished, chiar dacă sunt foarte diferite. În termeni cât mai simpli, second hand înseamnă la mâna a doua. Practic, dispozitivul respectiv a fost folosit deja și repus în vânzare de un utilizator obișnuit, în cele mai multe cazuri. Odată achiziționat, produsul nu vine cu garanție, iar proprietarul nu poate fi tras la răspundere pentru eventualele probleme tehnice care apar. De asemenea, nu poți ști cu exactitate istoricul de funcționare, ceea ce vine cu riscuri destul de serioase pentru companii. În mediul profesional nu poți pune munca pe pauză și nici nu poți investi de fiecare dată în reparații diverse.

În schimb, o variantă refurbished este supusă unor procese riguroase de recondiționare. De toate etapele se ocupă specialiști în domeniu, care lucrează atent și asigură eliminarea fiecărei erori. Piesele deteriorate sunt înlocuite, iar sistemul de operare este actualizat sau reinstalat, în cazul în care e necesar. Sunt testate și celelalte componente pentru a identifica eventualele defecțiuni. Tocmai de aceea, calculatoarele recondiționate devin soluții mult mai fiabile pentru business-uri. Ai siguranța că echipamentele vor rezista cu succes utilizării intensive, dar și sarcinilor mai complexe.

De ce echipamentele refurbished sunt un element avantajos pentru orice tip de afacere?

Dacă nu te-ai gândit până acum să integrezi în activitatea profesională modele de laptop refurbished, ar fi momentul să o faci. Nu e deloc o investiție costisitoare. Ba din contră, reprezintă o decizie care oferă avantaje pe termen lung:

  • Echipamentele refurbished pot fi achiziționate la prețuri semnificativ mai mici decât cele noi. Reducerea costurilor de achiziție a echipamentelor IT permite realocarea resurselor către alte domenii importante ale afacerii. Vei avea timp și bani să te ocupi și de alte aspecte importante ale business-ului.

    Citeste si:
    Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, caută IT-iști în România și deschide un hub tehnologic în București
    Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, caută IT-iști în România și deschide un hub tehnologic în București
  • Performanța și fiabilitatea sunt garantate, tocmai datorită testelor tehnice și a reparațiilor efectuate. Experiența de utilizare este asemănătoare cu cea a produselor noi de pe piață. De asemenea, mai toate variantele vin cu garanție de 24 de luni, așa că vei putea înlocui piesele uzate, fără cheltuieli suplimentare.

  • Laptopurile recondiționate sunt disponibile într-o varietate de modele. Așadar, dacă vrei să te bucuri de funcțiile unui calculator de ultimă generație, dar nu vrei să scoți prea mulți bani din buzunar, acum ai soluția. Poți face oricând upgrade la o variantă mai nouă.

Ce tip de echipamente refurbished pot fi achiziționate de către companii

Pentru a realiza o infrastrutură IT performantă nu ai nevoie doar de calculatoare. Dacă vrei să obții un sistem complet și perfect funcțional, te poți orienta și către:

  • Desktop-uri - Sisteme compacte, all-in-one sau configurații mai puternice pentru diverse sarcini. Dacă munca ta presupune lucrul constant cu informații și date, s-ar putea să ai nevoie de un workstation performant sau de un laptop DELL Precision 756. Reprezintă, într-adevăr, achiziții mai costisitoare, dar beneficiile sunt pe măsură.

  • Dispozitive mobile - Există multe smartphone-uri recondiționate pe piață, de la producători de top, cu specificații și prețuri variate. Tabletele sunt și mai versatile și sunt recomandate cu precădere pentru a spori productivitatea, dar și nevoile aferente relocării. Le poți utiliza inclusiv pentru deplasări sau muncă de teren.

  • Periferice - Pe lângă laptopuri și calculatoare, poți lua în considerare și achiziția de echipamente periferice. Ai la dispoziție monitoare de diverse dimensiuni și rezoluții, imprimante multifuncționale și portabile sau scanere performante pentru documente și imagini. Birocrația excesivă trebuie eliminată cu orice preț dacă vrei să eficientizezi fluxul de lucru.

Nu mai încape îndoială că variantele recondiționate sunt aproape la fel de bune ca cele noi. Totuși, e important să te orientezi către un producător certificat, care poate asigura un raport convenabil calitate-preț. De asemenea, înainte de a face achiziția, asigură-te că faci o documentare serioasă și că-ți trasezi obiectivele de business. Vrei să optimizezi activitățile sau să actualizezi sistemul IT? Oricum ar fi, ai la dispoziție alternative recondiționate - nu ezita să le alegi!

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  De ce produsele IT refurbished sunt un factor important pentru bugetul oricărui tip de business