Lectură de un minut

08 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Danone investește 4 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare în fabrica din București și introduce un ambalaj pe bază de plante

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cu o investiție de 4 milioane de euro, Danone România a inaugurat o nouă linie de ambalare în fabrica sa din București, prin care schimbă ambalajele Tetra Pak pentru iaurturile de băut din gamele Danone și Activia. Noile ambalaje vor fi realizate în proporție de 93% din materiale pe bază de plante și anume din trestie de zahăr, ceea ce contribuie la reducerea amprentei de carbon a acestor produse cu 45%.

„În ultimii 20 de ani, de când producem iaurturi în România, am căutat și implementat soluții de ambalare care să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, iar cu ajutorul partenerilor de la Tetra Pak, am folosit până în prezent carton certificat FSC, cu fibre de lemn din origini controlate, pentru produsele din gamele noastre de băut, Danone și Activia”, declară Cătălin Manoli, director Fabrica Danone România.

Odată cu această investiție, ambalajele celor două game vor beneficia și de un nou design al recipientului, la nivel de formă și grafică. Danone a introdus formatul One Step Opening, care elimină capacul intermediar, ceea ce facilitează o deschidere mai ușoară a recipientului. Gamele de iaurturi de băut Danone și Activia în noile ambalaje sunt deja disponibile în magazine.

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999.

Retail jobs

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danone investește 4 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare în fabrica din București și introduce un ambalaj pe bază de plante