Lectură de 3 minute

12 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Daniel Dines cumpără un pachet de 9,5% din compania agricolă RodBun prin Ice Vulcan Properties

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Daniel Dines, fondatorul UiPath, cumpără un pachet de 9,57% din RodBun, o companie agricolă românescă, prin Ice Vulcan Properties Ltd, un vehicul de investiții pe care îl deține. O participație suplimentară de 0,23% din acțiunile RodBun a fost achiziționată, ca parte din aceeași tranzacție, de Ionuț Sas, VP Tax la UiPath la nivel global.

„Suntem bucuroși să anunțăm prima noastră tranzacție în sectorul agricol românesc prin investiția în RodBun. Credem cu tărie că viitorul agriculturii se bazează pe cercetare, inovare, digitalizare și sustenabilitate. Prin realizarea de investiții inteligente în această direcție, România are potențialul de a deveni unul dintre jucătorii-cheie din Europa în sectorul agricol. RodBun este o companie unică pe piața locală, reprezentând unul dintre pionierii digitalizării agriculturii românești. Cunoaștem importanța strategică a regiunii agricole a Mării Negre la nivel global, precum și rolul vital al fermierilor în lumea de azi și de mâine, mai ales în contextul încălzirii globale”, a declarat Daniel Dines.

Tranzacția cu RodBun marchează prima investiție directă a Ice Vulcan Properties Ltd și a lui Daniel Dines în sectorul agricol. Parteneriatul dintre Ice Vulcan Properties Ltd și RodBun ia în considerare şi o potențială listare a companiei la Bursa de Valori București.

Pentru a îndeplini criteriile de guvernanță corporativă impuse de piața de capital, RodBun va numi un Consiliu de Administrație în cadrul căruia Ionuț Sas va fi propus pentru o poziție de membru, iar Daniel Dines va fi invitat permanent.

„Rodbun împlinește chiar în aceste zile douăzeci de ani de existență. Intrăm în acest parteneriat considerând că el asigură o sinteză între experiența și infrastructura noastră vastă pe piața agro din România, pe de o parte, și viziunea globală a echipei lui Daniel Dines, bazată pe excelența în tehnologie, pe de altă parte. Ne unește interesul comun pentru cercetare și inovație. Suntem convinși, de altfel, că investițiile în soluțiile tehnologice adaptate la noua realitate climatică vor deveni diferențiatorul nostru în acest sector competitiv și fragmentat. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu Daniel Dines și Ionut Sas în procesul de transformare a RodBun într-un jucător regional semnificativ, care va influența decisiv sectorul agricol românesc”, a declarat Daniel Muntean, co-fondator al RodBun Grup S.A.

În urma tranzacției, acțiunile RodBun Group SA sunt deținute în proporții egale de 44,27% de către fiecare dintre cei doi co-fondatori, Alexandru Iancu și Daniel Munteanu, Ice Vulcan Properties deține un pachet de 9,57%, Ionuț Sas deține 0,23% din acțiuni, în timp ce restul de 1,67% din acțiuni sunt deținute de angajații RodBun (acțiuni alocate și nedistribuite, precum și distribuite) precum și de companie.

RodBun Grup S.A. este o companie antreprenorială românească fondată în anul 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean. RodBun este specializat în produse și servicii pentru fermierii români. Cea mai importantă activitate a grupului este producerea de sămânță agricolă. Compania deține 4 fabrici de semințe, exploatații agricole pentru multiplicarea de sămânță, bază genetică pentru culturile de porumb, floarea soarelui, grâu, lucernă, mazăre, soia, triticale, dar și o rețea logistică extinsă în toată țara – atât pentru transport și depozitare de inputuri agricole, cât și pentru depozitarea de cereale. RodBun operează un lanț de 40 de magazine agricole destinate micului fermier tradițional (sub brandul Fitofarmacia RodBun). Compania distribuie inputuri agricole (semințe, pesticide, îngrășăminte), oferă consultanță agricolă și soluții tehnologice complete și asigură servicii de preluare a recoltei din câmp.

Sursa foto: Uipath.com

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele la Romanian Agri Trade Summit, primul Eveniment de Agri Trade al României. Discount substanțial pentru fermierii care le achiziționează prin intermediul asociațiilor
S-au pus în vânzare biletele la Romanian Agri Trade Summit, primul Eveniment de Agri Trade al României. Discount substanțial pentru fermierii care le achiziționează prin intermediul asociațiilor

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Daniel Dines cumpără un pachet de 9,5% din compania agricolă RodBun prin Ice Vulcan Properties