Lectură de 2 minute

04 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Danezii de la Scan Global Logistics intră pe piața din România și deschid primul birou în București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Scan Global Logistics (SGL) deschide primul său birou în București, oraș care devine un centru logistic cheie pentru Europa de Est. Noua locație strategică face parte din planul ambițios de dezvoltare a operatorului global de transport de mărfuri și va contribui la consolidarea poziției în Peninsula Balcanică, prin valorificarea locațiilor existente din Ungaria și Republica Cehă.

Sursa foto: Shutterstock.com

România se dezvoltă rapid, devenind un centru logistic pentru Europa de Est, în special pentru Bulgaria și Moldova. În ansamblu, întreaga regiune a Europei Centrale și de Est are potențial comercial și strategic considerabil.

Lars Syberg, CEO pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa)

Biroul din România va fi condus de Adrian Pali, director general, și va număra pentru început 20 de profesioniști atent selecționați, din domeniul logisticii, pregătiți să ofere clienților servicii de transport aerian și maritim.

În parteneriatele cu clienții ne axăm pe identificarea soluțiilor potrivite și dezvoltarea afacerilor acestora în regiunea Balcanilor și în afara ei. Infrastructura României include Portul Constanța, cel mai mare port maritim și de containere de la Marea Neagră, care face legătura cu Aeroportul București printr-o rețea rutieră și feroviară eficientă. În curând, vom deschide în fiecare locație centre pentru formalități vamale, oferind clienților locali și globali soluții logistice complete și eficiente.

Adrian Pali, director general Scan Global Logistics

În plus, birourile din România și Ungaria vor colabora îndeaproape, aeroportul din Budapesta fiind un important hub aerian pentru vestul României.
Cu soluții FCL (Full Container Load - transportul unui container plin, de la portul de origine la portul de destinație) și LCL (Less than Container Load – transportul unei cantități de marfă care nu umple un container) pentru țările adiacente, din Europa Centrală și de Est, clienții vor avea acces la o bază locală solidă.

SGL oferă servicii vaste pentru multe industrii. În România compania se va concentra pe industriile cu potențial ridicat, cum este industria auto, tehnologia, industria farmaceutică, petrolul și gazele naturale, precum și asistența și ajutorul umanitar.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Inaugurarea sediului din România contribuie la extinderea prezenței globale SGL la 46 de țări.

Detaliile financiare ale acțiunii de extindere nu au fost dezvăluite.

Scan Global Logistics are o rețea globală care se întinde pe șase continente și peste 3.300 de angajați în peste 150 de birouri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danezii de la Scan Global Logistics intră pe piața din România și deschid primul birou în București