Lectură de 3 minute

14 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Danezii de la JD Agro Cocora au cumpărat încă o fermă, în urma unei investiții de 10 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul JD Agro Cocora, unul dintre jucătorii ce exploatează terenuri agricole, deținută de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunță achiziționarea unei ferme agricole cu o suprafață de aproximativ 1.370 de hectare în județul Constanța. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanța. 

Sursa foto: JD Agro Cocora

Investiția realizată pentru această nouă achiziție a fost în valoare de 10 milioane de euro. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafețe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local.

Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora

Potrivit afirmației sale, ferma achiziționată a aparținut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiții suplimentare și poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea. De altfel, unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziție este faptul că terenul are o calitate foarte bună și este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

Ferma cumpărată are o suprafață totală de aprox. 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. Odată cu noua investiție, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeței și va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localitățile Amzacea, Chirnogeni și Topraisar.

Investiția realizată în ferma din zona Constanța ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenței pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare.

Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora

Dincolo de ferma din județul Constanța, JD Agro Cocora deține o alta în județul Ialomița. Aceasta administrează o suprafață de 11.600 de hectare. Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante și de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficiență peste media pieței. În plus, în prezent, JD Agro Cocora folosește tehnologia no till – fără arătură - pe întreaga suprafață lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna și sporind, astfel, umiditatea solului.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Suprafețele deținute sau arendate de JD Agro Cocora sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsă o producție de 62.500 tone, în ciuda faptului că 2022 a fost un an marcat de secetă. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro.

JD Agro Cocora, ce aparține grupului Romania Farm Invest A/S și este deținut de investitori danezi, este una dintre companiile agricole din România și are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. În 2008 s-a lansat proiectul JD Agro Cocora incluzând achiziționarea de terenuri agricole de 5.000 hectare și construirea unei ferme noi în județul Ialomița. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafațǎ de 17.000 hectare în județele Ialomița, Constanța și Buzǎu. Grupul de companii are 72 de angajați. Beneficiind de experiența internaționalǎ în domeniul exploatǎrilor agricole, compania și-a creat o echipă solidă, formată din specialiști în agricultură.

Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, județul Ialomița. Ferma dispune de o halǎ pentru utilaje, un depozit, spațiu pentru birouri și un siloz de cereale, ajungând la o capacitate totalǎ de depozitare de 40.000 de tone. Ferma din Amzacea, județul Constanța are, de asemenea, dotări de ultimă generație.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danezii de la JD Agro Cocora au cumpărat încă o fermă, în urma unei investiții de 10 milioane de euro