Lectură de 3 minute

30 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Danezii de la DSV Road au înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După doi ani de pandemie care a încetinit creșterea în numeroase domenii, industria de transport de mărfuri a crescut cu viteză, 2022 fiind un an spectaculos pentru companiile din domeniu, pe fondul cererii tot mai mari pentru servicii de transport, este concluzia DSV Road, una dintre cele mai mari companii de servicii de transport din România și Europa. 

Sursa foto: unsplash.com

Astfel, în acest context, anul trecut DSV Road a înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021, datorită creșterii numărului de clienți și a cererii pentru toate tipurile de transport, în special grupaj și intermodal.

Astfel, la nivel de business, în 2022, volumele DSV Road au crescut cu aproximativ 50% datorită oportunităţilor pe care compania le-a maximizat și extinderii portofoliului de clienți și de subcontractori.

Totodată, creșteri mari, în jur de 40%, au fost înregistrate pentru serviciile de transport în regim grupaj, mai ales în contexul inflației. Transportul de tip grupaj permite încărcarea unui singur camion cu mărfurile mai multor companii, cu greutăți între 10 kg 2.500 kg, cu destinatari diferiți, ceea ce ajută la optimizarea costurilor cu transportul de produse până la 80% pentru companii. În acest context, serviciile de transport în regim grupaj reprezintă aproximativ 60% din business-ul DSV Road în România, urmat de transportul intermodal.

De asemenea, cererea pentru transportul intermodal, care presupune combinarea transportului feroviar și a celui rutier, pentru aducerea de bunuri în România, a crescut cu 30% anul trecut, acest tip de transport plasându-se pe locul doi în topul celor mai vândute servicii de către DSV Road pe piața locală.

Totodată, o creștere importantă a înregistrat-o și cererea pentru transport intern de mărfuri, de 25%, și ca urmare a extinderii marilor lanțuri de magazine pe teritoriul României.

În 2022, DSV Road a transportat peste 600.000 de tone de marfă, în special din categoriile automotive, chimicale, IT&C, fashion, pharma și electro-IT, pentru companii mari, medi și micii. Cele mai mari cantităţi de mărfuri au provenit din Germania, Ungaria şi Italia, iar în ceea ce priveṣte exporturile cel mai mare volum de marfă s-a transportat către Germania, Italia şi Ungaria.

România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani. Astfel, pentru 2023, compania se așteaptă la o creștere a business-ului cu 10%.

Citeste si:
Analiză DSV Road: România devine punct cheie în transportul internațional
Analiză DSV Road: România devine punct cheie în transportul internațional

DSV Road este unul dintre cei mai mari transportatori din România și Europa, oferind servicii complete de transport – regim grupaj, încărcare parțială (less than truckload) și încărcare completă (full truck load), dar și servicii de transport pe bază de combustibil bio, ca parte din misiunea companiei de a reduce poluarea. DSV Road este una din entitățile juridice ale grupul DSV, prezent în România din 1994, alături de DSV Solutions și DSV Air&Sea.

Parte din grupul danez DSV Global Transport & Logistics, compania DSV are activitate în 13 orașe din România. DSV oferă servicii complete de transport și logistică pe toate tipurile de transport (rutier, aerian, maritim și feroviar), servicii multimodale și servicii de depozitare și fulfilment pentru industrii ca retail, pharma, automotive și altele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danezii de la DSV Road au înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021