Lectură de 2 minute

03 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Dan Nistor a fost numit noul manager general al distribuitorului Nordic Group 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Distribuitorul de produse alimentare Nordic Group a decis numirea lui Dan Nistor în funcția de general manager începând cu luna februarie, în locul lui Ciprian Moldoveanu, care a condus grupul Nordic în ultimii cinci ani și care se va concentra pe dezvoltarea de noi direcții de business. În 2021, Nordic Group, format în prezent din patru companii, a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 55 milioane de euro si 400 de angajați.

Dan Nistor a absolvit Institutul Politehnic din Timișoara, urmând cursuri de specializare în cadrul unor școli de prestigiu, cum ar fi International Institute for Management Development (IMD) și Harvard Business School. Nistor a lucrat pentru Coca-Cola.

În ultimii ani, Nordic Group a restructurat portofoliul de furnizori, a dezvoltat parteneriatele existente și a încheiat unele noi. În același timp, grupul a făcut noi achiziții, deschizând magazine fizice și online, dar și Nordic Restaurants, creând astfel noi branduri. Planurile de viitor ale companiei vizează dezvoltări accelerate ale capacităților logistice, intrarea în noi piețe din regiune și nu numai, dar și lansarea de aplicații digitale care să permită accesarea unor noi segmente de clienți sau dezvoltarea altor sectoare.

În mandatul lui Ciprian Moldoveanu, grupul a achiziționat Dupont Ingrediente și a deschis magazine fizice și online, precum și Nordic Restaurants, care operează în prezent trei branduri: Truff&Moi, Pastalicious și „flagshipul” grupului, MOKI – Modern Kitchen. Grupul a creat și noi branduri, cum sunt Voilà sau El Maestro, aduse din Franța și Danemarca. În 2021, Nordic a intrat și în categoria de spirits&wine.

În perioada pandemiei, Nordic Group a implementat Nordic Customer Platform, în care a investit peste 500.000 de euro.

Nordic Group a fost înființat în anul 1991 și a ajuns astăzi la o cifră de afaceri de 55 milioane de euro si 400 de angajați. Grupul este format în prezent din patru companii de sine stătătoare:

  • Nordic Food: A luat naștere în anul 1994 și a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 48,2 milioane de euro și cu 230 angajati, 100 de branduri și 1.945 de produse active în portofoliu.

  • Nordic Logistic: O companie înființată în urmă cu 19 ani, care a ajuns la o suprafață de depozitare de 12.000 de metri pătrați si 12.000 paleti. Nordic Logistic are o flotă de 80 de camioane de diverse capacități, cu temperatură controlată și două zone de temperatură. Logistic a avut în 2021 o cifră de afaceri de 6 milioane de euro și 160 de angajați.

    Citeste si:
    Care au fost cele mai comandate produse pe Fashion Days, de Black Friday
    Care au fost cele mai comandate produse pe Fashion Days, de Black Friday
  • Nordic Restaurants: Înființată în 2020, are o cifră de afaceri de 500.000 de euro și în prezent operează trei branduri: MOKI, Truff&Moi și Pastalicious.

  • Nordic Shops: Nordic Shops este compania care se ocupă atât de comercializarea produselor distribuite de Nordic Food în online, dar și prin intermediul unui shop situat în Calea Vitan 240A. În 2021, a avut o cifră de afaceri de 300.000 euro, a onorat 4.200 de comenzi și a vândut 15.118 produse.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dan Nistor a fost numit noul manager general al distribuitorului Nordic Group