Lectură de 5 minute

30 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Cum sunt verificate produsele de lux și electronicele premium second hand, înainte să ajungă la clienți

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Prețurile de achiziție competitive, oferta bogată a retailerilor de profil, care include produse de ultimă generație, oportunitatea unor investiții fără risc, amploarea comerțului online și, nu în ultimul rând, preferințele noilor generații au condus la o ascensiune remarcabilă a pieței produselor de lux și electronicelor pre-owned, la nivel global. Analiștii economici explică în parte situația prin aceea că  generația Millennials (cei născuți între 1980 și 1990) și GenZ (cei născuți între 1997 și 2010) sunt foarte preocupați de viitorul planetei și de consumul sustenabil. „Astăzi, mai mult ca niciodată, clienții realizează necesitatea unui consum responsabil”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet. 
 

Sursa foto: unsplash.com

Piața bunurilor de lux pre-owned a crescut între 2017 și 2021 cu un procent uriaș, de 65%, adică de cinci ori mai repede decât vânzările de produse de lux noi în aceeași perioadă (conform TFR.news.com). De asemenea, se estimează că va crește cu aproximativ 15% pe an în următorii cinci ani, ceea ce reprezintă o rată dublă față de cea a pieței primare.

Aceeași tendință se observă și pe piața globală a electronicelor reciclate și reutilizate. Pe fondul tendinței generale de implementare a practicilor sustenabile, dar și pentru că mulți clienți vor electronice performante la prețuri avantajoase, există și pe această piață – estimată să atingă valoarea de 66 miliarde de dolari până în 2026 – un important trend ascendent. Aceste tendințe se observă și pe piața românească.

În ultimul an, pe segmentul dedicat produselor de lux pre-owned am avut creșteri de peste 25%. În ce privește electronicele pre-owned, segmentul acesta a crescut constant, iar în ultimii ani a cunoscut o dezvoltare majoră. Ne așteptăm ca în 2023 vânzările CreditAmanet pe aceasă zonă să înregistreze o creștere de 50%.

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Sursa Foto: Credit Amanet

Cum sunt verificate produsele electronice pre-owned înainte să ajungă la clienți

În ultimii ani, interesul românilor pentru achizițiile electronicelor pre-owned, mai ales pentru telefoane mobile din clasa medie și premium a crescut considerabil. Acestea oferă avantajul achiziției unor modele de top la prețuri avantajoase.

„O altă particularitate este creșterea valorii anumitor modele de smartphones din gama premium apărute acum câțiva ani. Înainte să ajungă la clienți, telefoanele comercializate de companie trec printr-un proces atent de verificare. De la suprafețele display-ului, a camerelor și portului de încărcare, la difuzoare, microfoane și conexiunile WiFi 4G 5G, fiecare componentă este verificată, la fel și IMEI și Serial Number pe site Apple (pentru produsele Apple) și pe IMEI.INFO pentru celelalte tipuri de telefoane pentru a exclude posibilitatea ca acestea să fie pierdute sau furate. Laptopurile trec printr-o evaluare la fel de complexă a stării de funcționalitate, iar la laptopurile de gaming avem o etapă de verificare suplimentară: le rulăm un soft de stres, pentru a observa dacă placa video se află în parametri”, precizează Cosmin Popovici.

Citeste si:
evoMAG: Românii optează din ce în ce mai mult pentru asigurare pentru produsele comandate
evoMAG: Românii optează din ce în ce mai mult pentru asigurare pentru produsele comandate

CreditAmanet oferă un an garanție pentru electronicele comercializate și acordă o perioadă de retur de 14 zile. Totodată, compania derulează în acest moment un program Buy Back ce permite achiziția de electronice cu prețuri până la 50% mai mici decât prețul de lansare.

Cum este verificată autenticitatea diamantelor, genților și ceasurilor de lux pre-owned înainte să ajungă la clienți

Gențile și ceasurile de lux comercializate de CreditAmanet trec printr-un proces complex de evaluare, care include:

  • analizarea conformității înscrisurilor și a elementelor distinctive ale mărcii respective;
  • testarea calității materialelor;
  • verificarea funcționării și autenticității tuturor elementelor mecanismului la reprezentanța mărcii respective sau la un centru autorizat pentru ceasuri de lux, iar pentru genți sunt verificate seriile, care trebuie să fie corelate cu formatul mărcii, modelul respectiv și perioada de fabricație. Pentru anumite mărci și modele se recurge în plus și la autentificarea on-line, realizată de firme specializate și acreditate internațional.

Pe lângă testarea autenticității și a bunei funcționări, experții CreditAmanet fac și o analizare a provenienței și istoricului produselor, inclusiv prin verificarea seriilor unice în baze de date internaționale.

În ceea ce privește verificarea diamantelor, Cosmin Popovici precizează că gradul ridicat de profesionalism al evaluatorilor din branșă este o caracteristică mai mult decât necesară.

„Avem echipe de experți cu competențe să evalueze cu acuratețe caracteristicile unice ale fiecărui diamant, să le distingă pe cele naturale de cele create în laborator sau de moissanite. Experții CreditAmanet au certificarea internațională GIA (Gemological Institute of America) și diplome acreditate de către ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). Luna aceasta organizăm un alt curs de formare profesională gemologică, singurul acreditat de către stat din lume, realizat în colaborare cu Centrul Gemologic Român. Considerăm că investițiile în creșterea gradului de profesionalism al echipei Departamentului Diamante sunt de fapt investiții în planurile de dezvoltare ale companiei”, spune Popovici.

Societate pe acțiuni cu o experiență pe piață de 15 ani, CreditAmanet este în prezent liderul pieței de profil din București, iar la nivel național ocupă poziția secundă. CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar și administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deține integral (Digital Sale SRL și EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Operând 24 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti, CreditAmanet este soluţia de încredere, total nebirocratică pentru obţinerea unui împrumut rapid. Răspunzând necesității populației de a găsi o alternativă dinamică, simplă și avantajoasă de creditare, compania are în acest moment cel mai dezvoltat portofoliu de servicii şi produse de pe piaţa de profil din România, de la bijuterii din aur şi cu diamante, ceasuri, genţi de lux şi premium, până la electronice și electrocasnice. Cu 130 de angajați în agențiile reprezentate la nivel național, CreditAmanet a servit până acum peste 2 milioane de clienți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum sunt verificate produsele de lux și electronicele premium second hand, înainte să ajungă la clienți