Lectură de 4 minute

13 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Cum să călătorești cu copiii?

Advertorial

Abonează-te pe  

Copiii, la fel ca și adulții, iubesc aventura și locurile noi. Dar nu toți părinții îndrăznesc să plece în vacanță cu copiii lor. Mai ales dacă copilul este încă mic. Mulți își fac griji cu privire la cum va decurge zborul, cum va suporta copilul aclimatizarea, cât de confortabil va fi pentru întreaga familie. Și aceste îngrijorări sunt justificate, deoarece vacanțele cu copiii ar trebui să fie nu numai interesante, ci și sigure.
 

Sursa foto: Envato Elements

În niciun caz nu îți refuza o vacanță dacă ai un copil. Pentru a planifica o astfel de vacanță este destul de realist, trebuie doar să studiezi câteva puncte și să te pregătești pentru ea minuțios.

Așadar, va trebui să fi răbdător și să accepți, în mod înțelegător, faptul că copilul ar putea fi capricios. Însă, în primele zile, copilul se va adapta la noul mediu. Dar, din nou, toate aceste momente sunt foarte individuale. La urma urmei, toți copiii sunt complet diferiți atât în ceea ce privește caracterul, cât și starea de sănătate.

Alegerea destinației turistice

În primul rând, trebuie să afli ce tip de vacanță preferă fiecare membru al familiei tale. Ascultă propunerile fiecăruia, amintește-ți unde ați mai fost, și, având în vedere interesele copilului, încearcă să alegi destinația potrivită.

Contactează o agenție de turism de încredere. Atunci când cauți o agenție de turism de încredere și bilete avion București Cluj, este important să te asiguri că aceasta oferă o gamă largă de servicii și beneficii, inclusiv asigurări pentru anularea și întreruperea călătoriilor, acces convenabil la informații despre asigurare și asistență medicală, prețuri atractive și oferte de călătorie pregătite, precum și opțiuni flexibile de rezervare și plată.

Planificări în avans

Dacă călătorești cu un copil într-o țară nouă și nu ai rezervat un hotel în prealabil, s-ar putea să întâmpini anumite dificultăți la sosire. Găsirea unei cazări decente rapid nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere, mai ales dacă ai copii mici care au nevoie de somn, mâncare, băutură, jocuri etc. Prin urmare, chiar dacă nu dorești să fii legat de un anumit complex turistic sau hotel, este benefic să rezervi un apartament în apropierea aeroportului pentru cel puțin 1-2 zile. Astfel, la destinație, într-un mediu liniștit, vei putea să te concentrezi pe elaborarea detaliată a itinerarului tău pe viitor.

Factorul medical

Înainte de călătorie, este absolut necesar să consulți medicul pediatru și să faci analizele de bază. Copilul trebuie să părăsească casa complet sănătos, deoarece îl așteaptă un zbor lung și adaptarea într-o altă țară. Medicul îi va verifica starea de sănătate a copilului și îi va oferi aprobarea de plecare.

Citeste si:
Din ce în ce mai multe comenzi pentru copii, pe Sezamo: ce reduceri pune la bătaie supermarketul online
Din ce în ce mai multe comenzi pentru copii, pe Sezamo: ce reduceri pune la bătaie supermarketul online

Asigurarea medicală pentru copii este un aspect extrem de important al încheierii contractului cu operatorul de turism.

La fel de importantă este și trusa de prin ajutor.

Important: ai în vedere că într-o altă țară, un anumit medicament poate fi pur și simplu indisponibil în farmacii sau poate fi eliberat strict pe bază de rețetă medicală! Poți citi și articolul „Este posibil să călătorești ieftin?” și să te convingi că răspunsul este da!

Ambalarea lucrurilor pentru călătorie

Înainte de plecare, elaborează o listă a lucrurilor necesare pentru bagaj și încearcă să iei doar lucrurile absolut necesare, astfel încât să nu cari mai multe valize mari. Reține că unele lucruri și obiecte pot fi achiziționate la destinație. Dacă micuțul tău este destul de independent, implică-l în ambalarea valizelor.

Acesta este primul pas către dobândirea abilităților de călător. Verifică dacă micul călător nu a uitat player-ul său, consola de jocuri, tabletă, carte sau jucărie preferată. Această activitate interesantă va face zborul și timpul petrecut în drum spre hotel mult mai plăcut.

Cum să faci față zborului cu copilul?

Această preocupare îi afectează, probabil, pe toți părinții. Mulți se tem că copilul lor va plânge și va fi capricios în timpul zborului în avion Cluj Constanta sau oricare alt zbor, deranjând ceilalți pasageri. Reține că factorul psihologic este foarte important. Copilul simte totul, iar anxietatea ta poate fi preluată de el. Relaxează-te și nu îți face griji pentru nimicuri. Cel mai important este să te pregătești corespunzător pentru zbor.

Pentru călătoriile cu copii, este mai bine să alegi zborurile de noapte. Astfel, copilul va dormi liniștit, iar zborul va fi cât mai ușor și mai rapid posibil pentru toți membrii familiei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum să călătorești cu copiii?