Lectură de 5 minute

25 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Cum să alegi rochia dacă participi la o nuntă pe plajă ?

Advertorial

Abonează-te pe  

Este vară și sezonul petrecerilor de tot felul este în toi. Iar nunțile putem spune că sunt cele mai așteptate evenimente ale sezonului estival. Pentru mirese este un moment special, dar și pentru domnișoare de onoare sau chiar simple invitate. Dacă miresele se pregătesc din timp pentru rochia pe care o vor purta, nu același lucru îl putem spune despre doamnele și domnișoarele care vor participa la nuntă, mai ales dacă aceasta este într-un loc inedit, precum plaja

Sursa foto: Picasso

Și acum să punem marea întrebare: Ai fost invitată la o nuntă pe plajă și primul lucru care ți-a trecut prin minte a fost ce haine o să porți? Îți spunem sincer: este cu adevărat o provocare să alegi rochia pentru o nuntă pe plajă. Însă înainte de a te gândi la ținută, este necesar să analizezi câțiva factori începând cu invitația de nuntă, stilul nunții, fie că va fi ziua pe nisip sau noaptea și alte aspecte.

Știi, deci, cum să alegi o rochie pentru o nuntă pe plajă?

În primul rând, este întotdeauna o mare bucurie să primești o invitație de nuntă. Aceasta reprezintă apreciere, afecțiune și respect pentru tine, fie că ești prietenă sau o rudă apropiată a mirilor. Și să nu mai vorbim de acel sentiment că suntem importanți pentru miri și că prezența noastră este așteptată în ziua cea mare. Dar ce facem atunci când știm că nunta este pe plajă. Aici intervine nesiguranța: cu ce rochie deosebită să mergi la o nuntă pe plajă?

De unde să începem căutarea?

În primul rând, prin internet. Ai la îndemână cel mai bun instrument de căutare, așa că începe cu el. Continuă să selectezi modelele de rochii pentru o nuntă pe plajă care ți-au plăcut cel mai mult. Creează un folder pe Pinterest și salvează modelele care ți-au atras cel mai mult atenția.

Dar fii atentă! Nu trebuie să salvezi tot ce vezi în jur. Fii judicioasă și realistă. Gândește-te la silueta ta, ce are de-a face cu tine și apoi selectează ceea ce contează cu adevărat.

Modele, țesături, materiale și texturi

Rochia pentru o nuntă pe plajă poate fi realizată dintr-o țesătură fluidă, țesături ușoare precum muselină de mătase, crep, crep de mătase și chiar in. Imprimeurile discrete și florale se combină bine cu plajă, culorile vesele și neutre pot fi folosite după bunul plac pentru o rochie de ocazie. Acum, ai grijă la sclipici! Combinația acestuia cu plaja trebuie să fie foarte subtilă, altfel compromite întregul look. Poți croi rochia la o croitorie profesionistă. Dacă dorești ca această rochie să arate cu adevărat minunat, atunci îți recomandăm croitoriepicasso.ro.

Lungimea rochiei

Aceste țesături ușoare au tendința de a „zbura” odată cu intensitatea vântului. Așadar, alege modelele lungi, midi și evită rochiile de nuntă scurte și cloș, pentru a evita riscul că vântul să-ți ridice rochia.

Cod vestimentar

Înainte chiar de a alege ce model de rochie de nuntă pe plajă ți se potrivește cel mai bine, hai să-ți dăm un pont! Dacă nu este trecut un dress code pe invitație, nu ezita să întrebi mireasa sau pe cineva implicat în organizarea nunții despre acest aspect. Orice femeie detestă să apară la un eveniment important, cum ar fi o nuntă, îmbrăcată precum Bridget Jones la petrecerea din grădina.

Modele și culori de rochii pentru o nuntă pe plajă

De obicei, atunci când suntem invitate să fim domnișoare de onoare la nuntă, mireasa tinde deja să ne sfătuiască cu privire la paleta de culori pe care și-o dorește pentru ceremonie. Este foarte frecvent ca alegerea tonurilor să fie neutră, culori deschise și tonuri pastelate. Dar asta nu înseamnă că invitatele nu pot alege tonuri pastelate. Cât despre modele, putem spune că rochiile cu decupaje asimetrice sunt și ele super binevenite pentru ocazie.

Citeste si:
Top 5 articole must-have pe care le găsești la reducerile de vară la Zara
Top 5 articole must-have pe care le găsești la reducerile de vară la Zara

Rochiile de nuntă pe plajă pot fi și de culoare albă, doar dacă acest aspect este solicitat de mireasă și care poate să contrasteze cu rochia ei, care poate fi un alb-unt. De asemenea, rochiile de ocazie cu broderie, mâneci foarte lejere pentru acele zile nu atât de caniculare, se potrivesc super bine. Imprimeurile atunci când sunt combinate cu un accesoriu foarte cool pot fi și ele folosite. Și cum rămâne cu rochia în modelul evase, care nu se demodează niciodată? Această rochie poate fi un adevărat spectacol de bun gust și eleganță.

Mai avem și modelele de rochii de nuntă pe plajă fără umăr, care sunt romantice și au totul de-a face cu climatul lunilor estivale. Și cele dantelate și croșetate adaugă acea notă de elegantă și romantism look-ului. O nuntă pe plajă cere mai multă lejeritate din toate punctele de vedere, inclusiv codul vestimentar, astfel încât invitații să se simtă mai confortabil (cu eleganță, desigur) și să “abuzeze” de țesături, imprimeuri și decupaje care sunt întotdeauna potrivite pentru astfel de evenimente.

Accesorii

Nu uita de accesorii, acestea vor da o notă finală și farmec aspectului tău. Dar nu trebuie să alegi nimic exagerat pentru a nu supraîncărca compoziția. Mizează pe accesorii delicate cu imprimeuri și detalii pentru rochia de nuntă pe plajă. Aceste rochii pot fi asortate cu brățări și cercei mari. Accesoriile mai robuste se combină cu rochii de o singură culoare și o croială discretă.

Clutch-urile oferă un farmec aparte pentru toate stilurile de nuntă. La urma urmei, ele oferă acel glamour în compoziția look-ului. Pentru a se potrivi cu rochia de plajă, sugestia este să folosești un clutch din materiale precum paie, iută și în.

Încălțăminte

Plaja nu se potrivește cu pantofii cu toc, cu atât mai mult dacă ești înaltă și slabă. Prin urmare, evită acest tip de model de pantofi. Optează pentru pantofi precum sandalele cu toc gros, sandale romane sau pantofi sport.

Ca și sfaturi finale, îți spunem că ar trebui să alegi un model de rochie care poate fi purtată și cu alte ocazii. Compoziția look-ului trebuie să aibă personalitatea și stilul tău. Și nu lăsa totul pe ultimul minut, pentru că s-ar putea să nu găsești rochia de plajă pe care o vrei într-o perioadă scurtă de timp.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum să alegi rochia dacă participi la o nuntă pe plajă ?