Lectură de 3 minute

16 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Cum poți dona becurile arse din casă și să contribui la susținerea elevilor în școli

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Recolamp continuă campania „Transformă deșeurile în energie!”, o inițiativă de responsabilitate socială și de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat. Lansată în luna iunie a acestui an, campania înseamnă ca fiecare bec ars adus la punctele de colectare devine valoros pentru susținerea unor cauze sociale.

Noua etapă se desfășoară în parteneriat cu Narada, organizația pentru care educația e motorul tuturor proiectelor desfășurate.

Concret, în perioada 14 octombrie 2020 – 14 ianuarie 2021, la fiecare 200 de becuri colectate selectiv la punctele de colectare, Recolamp donează 58 de lei pentru proiectul EDUBox. Mai exact, pentru un kit de prim ajutor educațional care include echipamente digitale, laptopuri și tablete, oferite copiilor din comunitățile vulnerabile unde învățământul se desfășoară acum în scenariul roșu, cu scopul de a-i reconecta la educație.

Prima etapă, cea de lansare a campaniei, a fost derulată în parteneriat cu Crucea Roșie Română, pentru a susține programul ”Banca de Alimente”. Astfel, în 3 luni, becurile arse colectate selectiv s-au transformat în alimente pentru 70 de familii parte din acest program.

De această dată, donațiile se îndreaptă către învățământ, cu mesajul Transformă becurile arse în șanse la educație. Pe această cale, Recolamp lansează către toate persoanele care generează deșeuri din echipamente de iluminat apelul să colecteze becurile arse și să le recicleze, atât pentru un viitor mai verde, cât și pentru a contribui la obiectivul propus de a ajuta copiii din comunitățile defavorizate să se reconecteze la educație prin intermediul tehnologiei.

Fii alături de noi la retailArena 2020 - RetailAboveCorona: Retailing in times of crisis pe 27 și 28 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din industria de retail și eCommerce. Te poți înscrie gratuit AICI.

„În luna iunie, după o perioadă dificilă pentru noi toți, dădeam startul acestei campanii, din dorința de a ne aduce contribuția nu doar la îndeplinirea obiectivelor de mediu, dar și cea morală de a susține comunitatea prin orice gest putem face. După parteneriatul cu Crucea Roșie, prin care am reușit să oferim acces la alimente familiilor aflate în nevoie, de această dată dorim să ne arătăm susținerea față de noile generații prin facilitarea accesului la tehnologie pentru copiii din mediul rural și din zonele vulnerabile, similar cu o șansă la educație. Faptele bune ne fac bine, de aceea sper să vedem o mobilizare fără precedent la punctele de colectare, unde oamenii pot aduce lumină în educația unor copii, cu doar câteva becuri arse!”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Reciclarea becurilor vechi: unde se pot dona

„Ne confruntăm cu un început de an școlar fără precedent în Romania. Incertitudinea și starea de neliniște printre părinți, elevi și profesori sunt extrem de mari. Nu e greu să ne dăm seama cum se amplifică lucrurile pentru copiii și profesorii noștri din comunitățile vulnerabile din România. Sunt sute de mii de elevi care pur și simplu nu au cu ce să facă școală online, nu au internet, nu au telefon, tabletă. Imaginați-vă 16 stadioane de mărimea Stadionului Național Lia Manoliu pline ochi cu copii. Atâția sunt. Acesta e motivul pentru care ne încântă contribuția Recolamp și, în esență, a tuturor celor care contribuie făcând bine de două ori, reciclând și oferind acces la educație”, a declarat Andra Munteanu, co-fondator Narada.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta

Pentru a facilita procesul de reciclare, dar și pentru a crește nivelul de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat, Recolamp a lansat la finalul lui 2019 aplicația ColțVerde, ca un instrument util de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă. Aici, utilizatorii vor găsi harta punctelor de colectare cu cele mai apropiate centre comerciale, retail, magazine electrice sau magazine de bricolaj unde pot aduce becurile arse pentru reciclare.

Aplicația poate fi descărcată din App Store și Google Play.

Poți citi aici despre cum scapi de electrocasnicele vechi: unde se colectează și care sunt condițiile de preluare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum poți dona becurile arse din casă și să contribui la susținerea elevilor în școli