Lectură de 5 minute

27 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Cum arată planurile Nestlé pentru următorii ani, în România

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Nestlé, companie de produse alimentare și băuturi din lume, este prezentă în România cu 9 divizii, printre care Nespresso, Nestlé Professional și Cereal Partners Worldwide CPW. Acestea au avut o evoluție pozitivă în ultimul an, fiecare cu o creștere de cel puțin o cifră. 

Sursa foto: unsplash.com

“Într-o perioadă cu o dinamică aparte, pe o piață volatilă, am reușit să înregistrăm o creștere de 11,1%, iar diviziile noastre au dovedit reziliență și determinare de a aduce noutăți pe segmentele lor și de a continua drumul spre atingerea obiectivelor de sustenabilitate”, declară Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Proiectele și planurile Nespresso

Nespresso operează ȋn mod direct ȋn Romȃnia, ca Divizie a Grupului Nestlé, din 2015. Aceasta gestionează două segmente de business:

  • segmentul Business to Business - unde oferă soluții de cafea pentru companii cu sedii de birouri și companii din sectorul Premium HoReCa,
  • segmentul Business to Consumer – cu soluții de cafea pentru acasă, comercializate prin propria rețea de magazine din București și din țară și prin intermediul magazinului online www.nespresso.com.

Ȋn prezent sunt 8 magazine Nespresso:

  • 5 ȋn București - Nespresso Boutique Dorobanți, Nespresso Boutique ȋn Băneasa Shopping Mall, Nespresso Boutique ȋn AFI Mall, insula Nespresso ȋn Mega Mall și insula Nespresso ȋn Sun Plaza,
  • câte un magazin ȋn Cluj, Timișoara și Brașov.

Pentru distribuția espressoarelor, Nespresso colaborează cu partenerii de producție Krups și DeLonghi. Ȋn anul 2018, Nespresso a introdus propria infrastructură de colectare și reciclare a capsulelor de cafea utilizate.

Ȋn segmentul Business to Consumer, Nespresso oferă două sisteme de preparare a cafelei – Sistemul Original (espressoarele folosesc presiune de pȃnă la 19 bari pentru prepararea cafelei ristretto, espresso și lungo) și Sistemul Vertuo – espressoarele fiind echipate cu o tehnologie complet nouă, patentată de Nespresso – CentrifusionTM – prin care cafeaua este infuzată prin centrifugare cu pȃnă la 4.000 de rotații pe minut. Iubitorii cafelei pot opta și pentru Abonamentele Nespresso pentru Espressor și Cafea – soluții practice și eficiente prin care beneficiază de espressorul ales la prețul de 1 leu, urmȃnd a achita apoi doar prețul cafelei preferate, sub forma unui tarif fix lunar.

Nespresso oferă o largă varietate de sortimente de cafea pentru acasă – cu 33 de sortimente ȋn gama permanentă pentru sistemul Original și 36 de sortimente ȋn gama permanentă pentru sistemul Vertuo, precum și cu numeroase ediții limitate și sezoniere. Ȋn segmentul Business to business, Nespresso are 16 sortimente distincte de cafea și soluții personalizate de colaborare, precum Abonamente de Cafea pentru Companii.

Compania ȋși atinsese deja pe plan global obiectivul de a neutraliza amprenta de carbon generată de procesele operaționale (categoriile 1 şi 2) încă din 2017, iar în ultimii doi ani și-a îndreptat eforturile către neutralizarea emisiilor de carbon care apar ca urmare a operațiunilor logistice și în ciclul de viață al produselor (categoria 3).

Citeste si:
Nestlé și Danone vor încetini creșterea prețurilor după ani de scumpiri puternice
Nestlé și Danone vor încetini creșterea prețurilor după ani de scumpiri puternice

Ȋn 2023 vom continua să ne consolidăm prezența în Cluj și Timișoara și vom implementa servicii noi în zona de e-commerce şi livrare. Analizăm de asemenea și oportunități de extindere ȋn noi orașe. Nu ȋn ultimul rȃnd ne vom concentra acțiunile pentru promovarea sistemului Vertuo: avȃnd ȋn vedere noutatea tehnologiei vrem să îl facem cunoscut printre iubitorii de cafea din România. Am observat cum preferințele românilor s-au schimbat foarte mult în ultimii 7 ani – evoluând de la cafeaua preparată “la ibric” spre cafeaua espresso, lungo şi reţetele de cafea cu lapte, ȋn prezent aproape trei sferturi dintre cafelele consumate fiind “mari”, peste 80ml.

Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso

Proiectele și planurile Nestlé Professional

Nestlé Professional lucrează cu branduri precum NESCAFÉ, Nestlé Docello, MAGGI®, ROASTALIER™ by NESCAFÉ și GARDEN GOURMET®. Nestlé Professional închiriază clienților săi aparate de cafea Table Top, aparate de cafea Vending, espressoare Barista, aparate ROASTALIER™ și comercializează cafea boabe și solubilă, sosuri desert și produse MAGGI®.

Nestlé Professional a lansat pe piața din România patru produse de origine vegetală GARDEN GOURMET® - Sensational Burger, Fillet Pieces, Vegan Nuggets și Vegan Schnitzel. Aceste produse sunt disponibile pentru sectorul HoReCa, dar pot fi achiziționate și direct de către consumatori în cadrul rețelei Metro Cash & Carry.

Proiectele și planurile CPW

Divizia Cereal Partners Worldwide CPW din România aduce pe piață o multitudine de sortimente: de ciocolată, cu miere sau căpșuni, cu iaurt sau cu arahide, câte un sortiment pentru fiecare membru al familiei – Nestlé Nesquik, Chocapic, Nestlé Cookie Crisp, Nestlé Honey Cheerios, Cini Minis, Lion, Fitness, Nestlé Corn Flakes și Nestlé Cheerios Ovăz.

Anul acesta, în trimestrul 1, divizia a venit cu noutăți în segmentul de Adulți, prin listarea Fitness Dark Choco - un amestec de fulgi de cereale integrale, crocanți și acoperiți cu ciocolată neagră fină. Luna trecută, a intrat și în segmentul Musli & Granola, unde nu au fost prezenți până acum, cu 3 sortimente de produse Granola: cu Ciocolată, Miere și Merișoare.

Divizia se concentrează în perioada imediat următoare pe produsele proaspăt lansate, care prezintă caracteristicile unor produse de succes: din cereale integrale, în 3 sortimente și cu un conținut de aproximativ 50% ovăz și bogate în fibre, acestea conțin minerale si vitamine, fiind și o sursă de calciu și fier.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum arată planurile Nestlé pentru următorii ani, în România