Lectură de 2 minute

29 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Cu afaceri de 8,8 miliarde de lei în 2020, Profi vrea să deschidă 1300 de magazine până în 2024 și să ajungă numărul 2 pe piața de retail

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul Profi a încheiat 2020 cu o reÈ›ea de 1.404 magazine, dintre care 267 au fost locaÈ›ii deschise pe parcursul anului, È™i afaceri de 8,8 miliarde de lei, în creÈ™tere cu 21% față de anul anterior. Retailerul îÈ™i propune să "atace" piaÈ›a locală È™i să devină al doilea mare retailer prin deschiderea a 1300 de magazine noi până în 2024, dintre care aproximativ 270 de locaÈ›ii anul acesta. 

Profi, reÈ›eaua de retail cu cea mai mare acoperire la nivel naÈ›ional, a deschis în prima jumătate a anului 164 de magazine. 2020 a adus 237 de locaÈ›ii noi, precum È™i noul concept store Profi, denumit intern Monaco. Prima locaÈ›ie Monaco s-a deschis la PloieÈ™ti, iar conceptul a fost implementat È™i într-un magazin din Craiova.

Pentru anul în curs Profi estimează că va deschide între 30 È™i 40 de magazine noi sub conceptul Monaco, iar acestea vor fi atât sub formatul Supermarket, City sau Go, un format nou. De altfel, strategia retailerului este de a “ataca” piaÈ›a locală oferind diverse formate, cu diverse sortimente dedicate zonei de amplasare È™i clienÈ›ilor.

Pe plan urban, Profi mizează pe formatul de supermarket, un concept baza atât pe proximitate, cat È™i pe conveniență, alături de formatul Profi City È™i Profi Go, strict pe conveniență. În mediul rural, retailerul pariază pe formatul Loco ce poate adresa nevoile consumatorilor din localități.

“Cel mai mare avantaj al Profi în faÈ›a concurenÈ›ei este proximitatea. Avem cea mai mare reÈ›ea de magazine. (..) În acelaÈ™i timp ne concentrăm È™i pe a propune consumatorilor o ofertă cât mai bună È™i atractivă în termeni de preÈ›, sortiment, accesibilitate”, a declarat Pawel Musial, director executiv Profi România.

Profi, 270 de magazine în 2021

În ceea ce priveÈ™te cifra de afaceri, Profi a bifat afaceri de 8,8 miliarde de lei în 2020, în creÈ™tere cu 21,65% față de anul anterior. CreÈ™terea include È™i noile magazine deschise de-a lungul anului, în timp ce creÈ™terea like-for-like fost de 7%.

“Nu am fost foarte mulÈ›umit de acest procent, speram la o creÈ™tere de 2 digiÈ›i înainte de a izbucni pandemia de Covid”, spune Pawel Musial, care a revenit la conducerea lanÈ›ului de retail la începutul anului 2020, după o pauză de cinci ani.

Planurile retailerului, prezent pe piaÈ›a locală de 20 de ani, sunt ca până în 2024 să-È™i dubleze numărul magazinelor È™i să ajungă pe poziÈ›ia a doua în clasamentul retailerilor din România. Astfel, Profi vrea să deschidă 1.300 de magazine până în 2024, dintre care aproximativ 270 de locaÈ›ii (un număr similar cu cel din 2020) să fie inaugurate pe parcursul acestui an.

Citeste si:
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Cu afaceri de 8,8 miliarde de lei în 2020, Profi vrea să deschidă 1300 de magazine până în 2024 È™i să ajungă numărul 2 pe piaÈ›a de retail