Lectură de 2 minute

27 Feb 2023 - Știri și Noutăți

CTP și Enel X România instalează o centrală fotovoltaică de 1,5 MW în parcul industrial  CTPark Bucharest

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CTP, proprietar și dezvoltator de spații industriale și logistice din România, continuă investițiile în energie verde prin instalarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest, amplasat în vestul Bucureștiului. 

Sursa foto: CTP

Instalaţia va fi dezvoltată de Enel X România și cuprinde aproximativ 3.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 2.100 MWh, cantitate care urmează a fi distribuită cu prioritate către chiriașii proprii.

După ce am făcut plug-in la CTPark Bucharest West, continuăm cu o nouă centrală, de data aceasta în CTPark Bucharest. Corelăm investițiile cu nevoile de consum ale clienților noștri și începem cu 1.5 MW, instalați pe clădirea BUCH 10.

Ana Dumitrache, Country Head, CTP România

Amplasat pe Autostrada A1, la km 13, CTPark Bucharest este parcul CTP cel mai apropiat de București, care a evoluat de la logistica mare către unitățile mai mici de last mile, curierat, ecommerce și retail în general, fiind amplasat în proximitatea celei mai populate zone din București, zona de vest. Este un parc divers și foarte dinamic, cu rezidenți diferiți, de la prăjitorie de cafea artizanală și tipografie la distribuitori de utilaje agricole, de feronerie, sisteme de răcire și încălzire, acoperișuri, distribuitori online de cosmetice, de aparatură medicală și până la producatori de sisteme captare ape pluviale și profile rigips.

În primăvara anului 2022, CTP a anunțat construirea și instalarea primei instalații fotovoltaice pe clădirile companiei situate în parcul industrial CTPark Bucharest West, amplasat pe Autostrada A1, la km 23.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe din România: Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

CTP este proprietar, dezvoltator și manager de logistică și imobiliare industrială din Continental Europe de către GLA, deținând peste 9,9 milioane mp de spațiu în 10 țări. CTP certifică toate clădirile noi conform standardelor BREEAM „Foarte bine” sau peste acest nivel și a obținut un rating ESG „Risc scăzut” acordat de către Sustainalytics, subliniind angajamentul său față de o afacere sustenabilă.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel, lider în sectorul soluțiilor energetice avansate. Enel X România oferă soluții de eficiență energetică „la cheie” atât clienților industriali și comerciali, autorităților publice locale, cât și clienților rezidențiali, oferind oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care să respecte mediul înconjurător și să integreze inovația și tehnologia în viața de zi cu zi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CTP și Enel X România instalează o centrală fotovoltaică de 1,5 MW în parcul industrial  CTPark Bucharest