Lectură de 2 minute

02 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Crește competiția între candidați. Care sunt cele mai vânate locuri de muncă în retail

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Crește competiția între candidați: Numărul aplicărilor pe Bestjobs a crescut cu 30% în iulie, deși oferta de joburi se menține la nivelul lunii precedente.
 

 

Sursa foto: Unsplash

Este al doilea an consecutiv când candidații își intensifică activitatea în mijlocul verii, perioadă destinată mai mult planificării concediilor decât a carierei, chiar dacă oferta de joburi a stagnat, semn specific sezonului.

Astfel, persoanele în căutare de noi oportunități profesionale au înregistrat pe platforma de recrutare bestjobs aproximativ 650.000 de aplicări în luna iulie, cu 30% mai multe decât în luna precedentă și cu 20% mai multe decât iulie 2022.

Competiție crescută între candidații

Această dinamică indică o competiție crescută între candidații care plănuiesc să își schimbe jobul vara aceasta. În plus, se remarcă o activitate accentuată în rândul femeilor, reprezentând 57% din totalul candidaților activi, la fel și în segmentul de vârstă 18-24 de ani.

De la începutul verii, termenii „manager”, „reprezentant vânzări” și „remote” au înregistrat câte 100.000 de căutări fiecare

În ultimele 60 de zile, printre cele mai căutate posturi pe platforma bestjobs au fost cele de „manager”, „reprezentant vânzări”, „inginer”, „șofer” sau „profesor”, fiecare înregistrând aproximativ 100.000 de căutări. Cu același nivel de interes, s-au căutat și expresiile „remote”, „part time” sau „online acasă”.

Totodată, cele mai multe aplicări au mers către Vânzări (20%), Financiar/ Contabilitate (14%), IT/Telecom (10%), Management (8%), Call center/Suport Clienți (7%).

Rolurile care au atras cele mai multe CV-uri vara aceasta sunt:

Citeste si:
Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani
Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani

• Responsabil comenzi, Profi - 3.467 aplicanți
• Reprezentant servicii clienți, RINA Hotels - 3.261 aplicanți
• Customer service, Call Center Officer REMOTE, Euro Wish - 3.104 aplicanți
• Asistent vânzări part-time, H&M - 3.090 aplicanți
• Backoffice Agent with English(remote), TELUS International - 3.027 aplicanți

De partea recrutorilor, multe companii au rămas foarte active în căutarea de noi angajați, printre acestea numărându-se Lidl, ING România și Interbrands Orbico.

Bestjobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, bestjobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Crește competiția între candidați. Care sunt cele mai vânate locuri de muncă în retail