Lectură de 2 minute

16 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de vinuri Strunga Winery lansează o nouă gamă de băuturi, cu versuri de poezie pe etichete

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Strunga Winery, producător local de vinuri din Iași, lansează o nouă gamă de produse. Aceasta este inspirată din poezia „Strunga” scrisă de Vasile Alecsandri, iar noile vinuri fac parte din gama de bază a cramei, denumită după numele producătorului și sunt semnătura acestuia pentru vinurile pe care le scoate pe piață.  

Disponibile atât în magazinul online, cât și în magazinele partenerilor, noile produse au etichete care includ versurile poeziei „Strunga”, scrisă de Vasile Alecsandri, de altfel și sursa de inspirație pentru această gamă. Mai mult, plantațiile de viță de vie Strunga Winery se află în apropierea pădurii Strunga, cea descrisă de poetul Vasile Alecsandri.

Noua gamă lansată de Strunga include o sortimentație de vinuri albe, rosé și roșii, într-o varietate de soiuri.

„Pentru noi a fost un pas natural să includem și versurile poeziei lui Vasile Alecsandri pe noile etichete. Încă de la deschiderea cramei a fost o reală inspirație opera poetului în care a inclus excepțional poveștile meleagurilor unde ne desfășurăm activitatea. Aceste locuri de legendă ne sunt în prezent casă, iar istoria și încărcătura lor simbolică ne dau tăria să le ducem povestea mai departe. Suntem mândri că putem face acest lucru și ne considerăm un liant excelent între nostalgia poveștilor cu haiduci și gustul sofisticat al timpului. Ne dorim ca prin intermediul acestei noi game să venim și mai aproape de consumatorii noștri și să le oferim un gust aparte, prin care să evocăm spiritul legendelor cu haiduci – libertate, voie bună și trăirea momentului”, a declarat Florin Stegariu, fondator Strunga Winery.

Unul dintre obiectivele stabilite pentru 2021 a cramei Strunga a fost extinderea portofoliului de produse, deoarece acest an este bun pentru vinurile românești. În egală măsură, compania își propune și extinderea prezenței la nivel național, dar și local, prin creșterea numărului de parteneriate.

În prezent, jumătate din vinurile produse de Strunga sunt vinuri albe, urmate de circa 30% vinuri rosé și 20% vinuri roșii.

Strunga Winery este un producător local din Iași, ce se ocupă de producerea și comercializarea vinului. Este o afacere de familie, fondată în 2013 și care a intrat pe piață în anul 2017. În prezent, portofoliul de produse este format din trei vinuri albe – Muscat Ottonel, Chardonnay și Fetească Albă, două vinuri rosé – Busuioacă de Bohotin și un cupaj rosé Merlot și Cabernet, și un vin roșu, dar și rosé-ul Reveria, plus o serie de vinuri în ediție limitată lansate de-a lungul timpului.

Citeste si:
Via Profi a ajuns la un total de circa 400 de producători. Ce se va întâmpla cu proiectul după preluarea rețelei de către Mega Image 
Via Profi a ajuns la un total de circa 400 de producători. Ce se va întâmpla cu proiectul după preluarea rețelei de către Mega Image 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de vinuri Strunga Winery lansează o nouă gamă de băuturi, cu versuri de poezie pe etichete