Lectură de 2 minute

06 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Companiile vor oferi angajaților de sărbători cu 10% mai multe carduri sau vouchere cadou, în contexul COVID-19

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Criza de COVID-19 a impus schimbări rapide în modul în care trăim și lucrăm. Creșterea masivă a numărului de angajați care lucrează de acasă și digitalizarea vor continua să influențeze relația angajator-angajat, aspect ce va avea un efect pozitiv în piața de beneficii extrasalariale, cum ar fi voucherele cadou, care au fost cele mai căutate în 2020.

În primele 10 luni ale anului, cele mai căutate beneficii extrasalariale au fost cele care facilitează achizițiile online, precum voucherele și cardurile cadou.

În acest interval, care a coincis cu perioadele de restricții de deplasare și socializare, angajații români au accesat mai mult platformele și magazinele online, de la unitățile alimentare, la retaileri de tip IT&C și gadget, până la home&deco și beauty, la care au putut achita cu vouchere și carduri cadou, potrivit unei analize a platformei de beneficii flexibile BenefitOnline.ro, o companie Edenred.

Spre finalul anului, cu precădere în luna decembrie, din estimările BenefitOnline.ro, cardurile cadou vor fi cele mai căutate beneficii – angajații vor cheltui aproximativ 10% din totalul bugetelor de beneficii pentru anul 2020 doar în categoria Cadouri.

Anul acesta, 45% din companiile care le oferă angajaților beneficii din ecosistemul Edenred vor oferi de sărbătorile de iarnă carduri Edenred Cadou, cu 10% mai multe decât în 2019.

„Într-o perioadă solicitantă pentru români, ne-am propus, prin soluțiile pe care le punem la dispoziția companiilor din ecosistemul de beneficii Edenred, să încurajăm cât mai mulți angajatori să le ofere angajaților posibilitatea de a-și alege singuri cadoul de Crăciun. Pentru a păstra un randament cât mai ridicat, companiile trebuie să țină cont de modul de viață actual al angajaților și să le ofere soluțiile potrivite stilului lor de viață adaptat la noua normalitate”, spune Dana Sîntejudean, Managing Director Edenred România.

Pentru a veni in sprijinul companiilor și angajaților acestora, Edenred derulează, în această perioadă, o campanie de Crăciun. Cardurile cadou Edenred pot fi utilizate în cea mai variată reţea de comercianți parteneri cu prezenţă naţională, care acoperă toate tipurile de produse și servicii, inclusiv pentru plăți mobile și online la comercianții care le acceptă. Angajații care primesc carduri Edenred Cadou pot face plăți mobile în siguranță prin intermediul aplicațiilor Edenred Pay (dedicată utilizatorilor de Android) și prin Apple Pay (folosind dispozitive cu iOS).

Pentru angajatori, cardurile Edenred Cadou reprezintă beneficii deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Valoarea maximă neimpozabilă și nesupusă contribuțiilor obligatorii este, în prezent, de 150 de lei per eveniment. Pentru valori ce depășesc 150 de lei, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii.

Citeste si:
Protest al angajaților Carrefour: ce cer aceștia de la gigantul francez
Protest al angajaților Carrefour: ce cer aceștia de la gigantul francez

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Companiile vor oferi angajaților de sărbători cu 10% mai multe carduri sau vouchere cadou, în contexul COVID-19