Lectură de un minut

09 Feb 2022 - Știri și Noutăți

COS lansează o nouă colecție sustenabilă din denim, făcută din materiale reciclate

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

COS lansează o nouă colecție sustenabilă din denim. Fiecare articol din colecție este din bumbac organic sau materiale reciclate, dând o nouă viață deșeurilor. În plus, niciun model nu are nituri, iar elementele de fixare sunt realizate parțial sau integral din metal reciclat.

Cea mai recentă colecție din denim a mărcii include mai multe stiluri de blugi care reduc semnificativ impactul asupra planetei, cu 43% mai puțină energie utilizată, 80% apă economisită și o reducere cu 36% a emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit companiei.

Colecția cuprinde de la rochii cămăși clasice până la blugi largi, deconstruiți și jachete inspirate de uniforme utilitare. Colecția este stilizată cu ajutorul altor articole provenite din surse sustenabile - cașmir și lână Merino produse conform The Good Cashmere Standard by AbTF și Responsible Wool Standard.

Piesele sunt disponibile în diferite variante de culoare, de la albastru clasic închis, mediu și vintage până la ecru deschis natural, nevopsit. COS a lucrat cu Life Cycle Assesment, care măsoară impactul potențial asupra mediului al unui produs în toate etapele vieții lui.

Brandul COS aparține retailerului suedez de îmbrăcăminte Hennes&Mauritz (H&M), alături de Monki, Weekday, Cheap Mondayși & Other Stories. Retailerul are un magazin fizic deschis în România, în București, pe Calea Victoriei, un magazin în Băneasa și un magazin online. Primul magazin COS a fost lansat în anul 2007 în Londra, Marea Britanie.

Citeste si:
Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani
Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  COS lansează o nouă colecție sustenabilă din denim, făcută din materiale reciclate