Lectură de 3 minute

27 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Profi livrează gratuit cumpărături vârstnicilor în București și Cluj

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Profi, cea mai extinsă rețea de retail modern din România, care cuprinde până la 1.200 de magazine, extinde proiectul de voluntariat de livrare a cumpărăturilor pentru persoanele vulnerabile care nu se pot deplasa. Pornit inițial în Timișoara, cu ajutorul unor ONG-uri, proiectul Profi se extinde în București și Cluj. 

 

 

Începând de astăzi, Profi extinde și în orașele București și Cluj proiectul început la Timișoara în sprijinul persoanelor lipsite de familie, prieteni sau vecini care să le ajute să-și cumpere produsele de care au nevoie.

Denumit inițial “Vă ajutăm din Timișoara”, proiectul se extinde către noile orașe sub denumirea ”Ne implicăm PROFI”. Daca inițial a pornit cu mult entuziasm, dar reurse umane oarecum mai limitate, aceasta formă de ajutor la cumpărături pentru cei în vârstă de peste 65 de ani sau care nu sunt transportabili și nu își pot părăsi domiciliul capătă acum o nouă amploare socială, aducând laolaltă, în sprijinul comunităților din București și Cluj, mai mulți oameni și ONG-uri care dedică energii, experiențe, resurse materiale și timp pentru a-si ajuta semenii, se arată într-un comunicat.

”Încurajați de rezultatele obținute în Timișoara, am hotărât să ne implicăm și în alte orașe din țară, în București și Cluj, pentru a aduce bucurie și zâmbete în cât mai multe case din cât mai multe localități. Împreună, uniți în aceeași dorință de mai bine, vom reusi să trecem peste această perioadă dificilă”, a declarat Pawel Musial, directorul general Profi.

La inițiativa magazinelor Profi, zeci de voluntari ai asociațiilor United Way România și Rotaract vor prelua și în aceste orașe, prin intermediul unui sistem de comunicare oferit de rețeaua de telefonie Digi, comenzi pe care apoi le vor duce la casele solicitanților.

În București, persoanele care se califică pentru acest sprijin au acum la dispozitie numărul 0314059516, iar la Cluj numărul de telefon este 0364406516, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00, pentru a comanda produse pe care le vor primi la ușă, unde le vor și achita conform bonului de casă și cu respectarea regulilor de siguranță impuse de situația actuală.

Livrările sunt gratuite dar reprezentanții lanțului de retail încurajează solicitanții să cumpere responsabil și sa facă liste de cerințe pentru mai multe zile.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, retailerul Profi, care deține în România cea mai extinsă rețea de magazine, s-a lansat mai multe inițiative pentru a veni în sprijinul societății.

Citeste si:
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită

Profi s-a oferit să preia o parte din angajații disponibilizați de retailerii non-alimentari, fiind în discuții cu mai multe companii care urmau să disponibilizeze oameni.

De asemenea, retailerul a donat 1 milion de lei pentru cumpărarea de aparate de ventilație artificială, vitale pentru supraviețurirea bolnavilor de Coronavirus, în stare gravă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi livrează gratuit cumpărături vârstnicilor în București și Cluj