Lectură de 2 minute

15 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Cora lansează noul site, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Ce funcționalități noi introduce retailerul

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

cora România relansează site-ul www.cora.ro, noua variantă optimizată. Noul site are posibilă o navigare mai rapidă pe trei niveluri  în catalogul produselor cora, iar produsele dorite pot fi accesate mai ușor cu ajutorul filtrelor. Noul site este rezultatul unei investiții de 500.000 de euro și confirmă focusul companiei asupra dezvoltării canalului strategic de e-commerce, a cărui creștere a fost accelerată de contextul ultimilor doi ani.

Noul site permite plasarea rapidă a comenzii, în doar trei pași: înscrierea adresei, plata și sumarul comenzii. În plus, cu ajutorul inteligenței artificiale, funcția de căutare este optimizată astfel încât clienții vor primi sugestii conform comportamentului și preferințelor lor. Este posibilă, de asemenea, gestionarea direct din cont a datelor personale, a adreselor de livrare/facturare, a cardurilor de credit, anularea și urmărirea comenzilor, gestionarea facturilor.

Tot mai mulți clienți aleg modul hibrid pentru cumpărături – offline & online, acest din urmă segment fiind în creștere accelerată. Noul site aduce funcționalități care nu puteau fi introduse în versiunea anterioară și ne permite dezvoltarea lui prin integrarea marketplace, a segmentului business to business, a punctelor de ridicare a comenzilor online (pick-up), a mecanismelor de promovare și a integrării cu aplicații partenere. În plus, vom crește foarte mult volumul produselor ce pot fi comandate online, de la aproape 40.000 în prezent la peste 60.000 anul acesta”, a spus Claudia Badea, director cora Lujerului și director operațional e-commerce cora România.

Cine cumpără online, ce produse preferă și ce buget alocă

Cele mai comandate produse online sunt băuturile, produsele de băcănie, legumele și fructele proaspete, dar și detergentul, produsele de igienă și cosmeticele, potrivit datelor obținute de cora. În general, bugetul de achiziții este 400 - 500 de lei și frecvența bilunară. 75% dintre clienții cora comandă direct de pe site-ul cora, 25 % apelează la aplicațiile partenerilor Glovo și Tazz (emag).

Momentul preferat pentru cumpărături online al clienților cora este după-amiaza – 38%, în timp ce seara comandă 28% dintre clienți. Livrarea la domiciliu a comenzilor plasate pe site-ul cora.ro se face în maximum 24 de ore, iar cele plasate prin intermediul partenerilor ajung la clienți în maximum 24 de ore.

Profilul cumpărătorului cora arată astfel: vârsta între 34 – 49 de ani (42%) și 50 – 55 de ani (22%); absolvenți de liceu și facultate (74%), căsătoriți (72%).

Canalul e-commerce al cora a fost consolidat anul trecut odată cu lansarea noului format de shopping cora Urban, magazin de proximitate care funcționează și ca punct de pick-up al comenzilor online.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este un brand de retail, prezent pe piața românească din 2003. După închiderea cora Baia Mare, brandul operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

Citeste si:
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cora lansează noul site, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Ce funcționalități noi introduce retailerul