Lectură de un minut

07 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Controale ANSVSA și IGPR, înainte de Paște: amenzi de peste 20.000 de lei, în București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, au efectuat în data de 6 aprilie 2023, un control tematic la nivelul unităților de procesare, depozitare și comercializare a peștelui și a produselor din pescuit. Acțiunea a vizat respectarea de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor de funcționare a unităților, a conformității documentelor însoțitoare ale produselor, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor alimentare.

Sursa foto: Pixabay.com

Controalele au fost realizate la 4 operatori economici din București, iar pentru neconformițățile constate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.500 de lei.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 1.303,65 de kg de pește și produse din pește. Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Principalele neconformități constatate și sancționate au fost:

  • Lipsa elementelor de identificare și a documentelor de proveniență care au dus la imposibilitatea demonstrării trasabilității ;
  • Neanunțarea începerii activității de procesare a salatei de icre de pește ;
  • Mijloc de transport fără autorizație sanitară veterinară pentru transport alimente de origine animală.

Acest tip de acțiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA și împreună cu alte instituții ale statului.

Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la următorul numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Controale ANSVSA și IGPR, înainte de Paște: amenzi de peste 20.000 de lei, în București