Lectură de 3 minute

05 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Consiliul Concurenței a dat undă verde pentru polonezii de la Żabka. Ce planuri are retailerul în România 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Grupul Żabka a primit aprobarea din partea Consiliului Concurenței pentru a achiziționa un pachet majoritar de acțiuni la DRIM Daniel Distributie, companie de distribuție de bunuri de larg consum din România. Cu peste 10.000 de magazine, livrare din ușă în ușă, soluții digitale și deservire a peste 3 milioane de clienți zilnic, Żabka Group este un important retailer de proximitate în Europa.

 

Sursa foto: Zabka Group

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Radu Trandafir, Marcela Trandafir, Ioana Ionițescu și Żabka Polska sp. z o.o. intenționează să preia DRIM Daniel Distribuție FMCG S.R.L. și RetailCo.

În urma operațiunii, Żabka Polska sp. z o.o. va prelua un pachet de părți sociale al DRIM Daniel Distribuție FMCG S.R.L., prin intermediul Castle Romanian Holdco S.R.L., companie constituită pentru această operațiune.

Anterior operațiunii, DRIM FMCG era deținută de Radu Trandafir, Marcela Trandafir și Ioana Ionițescu.

În același timp, Radu Trandafir, Marcela Trandafir și Ioana Ionițescu și Żabka Polska sp. z o.o. vor înființa o nouă companie, RetailCo, prin intermediul căreia vor desfășura activități pe piața bunurilor de larg consum.

Żabka Polska sp. z o.o. este activă în sectorul de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum prin gestionarea unei rețele de franciză de magazine de proximitate în Polonia.

DRIM FMCG este o companie de distribuție angro a bunurilor de larg consum din România, care distribuie produsele furnizorilor săi, precum și produsele marcă proprie în 20 de județe din România, inclusiv în București. DRIM FMCG distribuie către comercianții cu amănuntul, către alți angrosiști și acoperă necesarul pentru benzinării, la nivel național.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Citeste si:
Abris vinde Graal, producător polonez de conserve de pește. Cine cumpără compania
Abris vinde Graal, producător polonez de conserve de pește. Cine cumpără compania

DRIM Daniel Distributie este una dintre cele mai mari rețele de distribuție de produse FMCG de pe piața românească, având în prezent peste 800 de angajați. De-a lungul celor 30 de ani de activitate, compania și-a creat o structură logistică extinsă, care îi permite să aprovizioneze astăzi aproximativ 12.000 de magazine de comerț tradițional.

Achiziționarea oficială a unui pachet majoritar de acțiuni la DRIM Daniel Distributie permite continuarea creșterii accelerate a companiei anunțată de Grupul Żabka, profitând de poziția pe piață a DRIM, de reputația locală, de know-how-ul în zona de proximitate și de angajamentul de capital, se arată în comunicat.

Grupul Żabka a fost înființat la începutul anului 2021. Acesta este format din trei unități de afaceri principale: Żabka Polska, Żabka Future și Żabka International. Żabka Polska se concentrează pe activitatea de vânzare cu amănuntul și este responsabilă în principal de activitatea operațională și de gestionare a lanțului de magazine moderne de proximitate și rețeaua logistică a Grupului la nivel național. Żabka Future este responsabilă pentru accelerarea creării unui ecosistem digital de proximitate cu sinergii între părțile sale și asigurarea tehnologia optimă pentru creșterea multidirecțională a Grupului. La rândul său, Żabka International este responsabilă pentru punerea în aplicare a expansiunii Grupului în străinătate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Consiliul Concurenței a dat undă verde pentru polonezii de la Żabka. Ce planuri are retailerul în România