Lectură de un minut

18 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unui lanț de 22 de farmacii de către grupul Evofarm

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O tranzacție prin care grupul Evofarm intenționează să preia 22 de farmacii aparținând societății Farmacia de la Țară SRL a fost autorizată de Consiliul Concurenței. Evofarm, deținută de SC Marcos Provit SRL, este prezentă pe piața de retail de produse farmaceutice și parafarmaceutice de unsprezece ani. 

 

Sursa foto: Evofarm

De asemenea, Farmacia de la Țară SRL este prezentă la rândul ei pe segmentul pieței de retail de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Cele 22 de farmacii care vor fi preluate de grupul Evofarm sunt situate în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman, potrivit unui comunicat de presă al autorității de concurență..

În urma analizei efectuate, Consiliul Concurenței a stabilit că operațiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței reale pe piața românească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli temeinice cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurențial normal, se arată în comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență după înlăturarea informațiilor confidențiale.

Primele farmacii ale societății Marcos Provit au fost deschise începând cu 2012 în mediul urban din localitatea Buzău. Brandul Evofarm a luat naștere începând cu anul 2017, iar în prezent compania deține 126 de farmacii, în 11 județe din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unui lanț de 22 de farmacii de către grupul Evofarm