Lectură de un minut

23 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Consiliul Concurenței a anulat amenda aplicată unui furnizor din domeniul alimentar 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat în instanță un furnizor local din domeniul alimentar în anularea unei amenzi contravenționale aplicate de Consiliul Concurenței ca urmare a unei investigații inițiate în anul 2009 pentru pretinse înțelegeri anticoncurențiale încheiate între o serie de furnizori și retaileri ce activează pe piața autohtonă a comercializării produselor alimentare. 

 

 

Sursa foto: Agerpres

Instanța de judecată a validat argumentele de nelegalitate ale deciziei Consiliului Concurenței susținute de NNDKP. Litigiul a presupus soluționarea unor multiple aspecte sensibile atât de dreptul concurenței, cât și de drept procesual civil, implicând, totodată, și dezlegări obligatorii ale Curții de Justiție a Uniunii Europene și Curții Constituționale.

Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu a fost coordonată de Sorina Olaru (Partener) și le-a inclus pe Daniela Savin (Asociat Manager) și Andreea Ciubotaru (Asociat), din cadrul practicii de Soluționare a Disputelor, precum și pe Anca Diaconu (Partener) din cadrul practicii de Dreptul Concurenței, Ajutor de Stat și Drept UE.

Echipa de Soluționare a Disputelor a NNDKP activează în domeniul litigiilor, arbitrajelor și a altor proceduri de soluționare a disputelor. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse
sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Consiliul Concurenței a anulat amenda aplicată unui furnizor din domeniul alimentar