Lectură de un minut

04 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Concurența pune în dezbatere regulamentul privind practicile comerciale neloiale din agribusiness

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Consiliul Concurenței lansează în consultare publică proiectul de regulament privind procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a sesizărilor ce vizează practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar.

Regulamentul vizează aplicarea Legii nr. 81/2022 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 363 din 12 aprilie 2022.

Proiectul de regulament stabilește procedura referitoare la etapele și modalitățile constatării și, după caz, sancționării practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, în urma sesizărilor sau din oficiu.

Propunerile trimise deja de părțile interesate se află în analiza Consiliului Concurenței și nu trebuie retrimise.

Eventualele observații și puncte de vedere pot fi transmise autorității de concurență prin e-mail la adresa bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poștă la adresa instituției.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Concurența pune în dezbatere regulamentul privind practicile comerciale neloiale din agribusiness