Lectură de 3 minute

07 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Concept stores cu delicii culinare în Shop Express, cea mai nouă zonă de retail din Iulius Town Timișoara

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

La Timișoara, în ansamblul Iulius Town, singurul proiect mixed-use de regenerare urbană din vestul țării, s-a inaugurat un concept de retail nou, Shop Express, platformă ce susține antreprenoriatul autohton și accesul la preparate altfel. O destinaţie care include produse şi bunătăţi variate, sănătoase şi mereu fresh, Shop Express este situat la demisolul United Business Center 0 (UBC 0), cea mai modernă clădire de birouri din oraş, şi include patru concept stores ale unor antreprenori locali: La Bottega Timișoara, Meat Shop TGB, Prospero şi „Bunătăţi greceşti”

Sursa foto: Iulius Town Timișoara

Pe lângă rafturile cu delicii, pe care se află produse de cofetărie, brutărie, carmangerie, băcănie, spice & deli şi vinuri, Shop Express se bazează pe avantajul accesibilității, fiind ușor de ajuns pietonal, inclusiv de la nivelul demisol din parcarea subterană de sub parcul Iulius Gardens. Clienţii Shop Express care vin la cumpărături cu maşina au la dispoziţie şi o zonă specială de parcare, cu 24 de locuri dedicate, pentru o staţionare de maximum 30 de minute.

Una dintre noutăți o reprezintă La Bottega Timișoara, locație care are la bază un concept ce combină elementele renumitelor brutării artizanale din Italia și Germania. La Bottega Timișoara aduce mai aproape de timișoreni arta panificației, îmbinată cu un concept de bucătărie gourmet. Clienții găsesc o gamă extinsă de sortimente de pâine proaspătă și produse de patiserie, pregătite manual, după rețete autentice. Departe de a fi o brutărie clasică, locația propune și bunătăți culinare din Italia, Franța și Germania, precum și vinuri, sucuri naturale, specialități din ciocolată, ulei de măsline, paste din grâu dur sau în combinații de arome, salamuri și brânzeturi fine, majoritatea alese după principiul „mâncare făcută în casă”.

„Aducem Grecia la tine acasă!” este sloganul magazinului „Bunătăţi greceşti”, unde cei care apreciază gastronomia mediteraneană au la dispoziţie numeroase produse de pe plaiurile vechii Elade. Printre acestea se numără ulei de măsline, măsline umplute, pastă de măsline, suc de rodie, miere, brânză grecească, rahat, ceaiuri, cafea, toate 100% naturale, de la producători locali din Grecia.

O altă descoperire culinară aparte din Shop Express este şi carmangeria Meat Shop TGB, specializată în carne de vită. Cei care preferă în mod deosebit să prepare acest tip de carne au posibilitatea să găsească aici celebra Ribeye Wagyu, provenită de la rasa japoneză cu acelaşi nume. Aceasta este apreciată pentru conţinutul scăzut în colesterol, gustul aromat şi frăgezime. Alte specialităţi de carne sunt: Ribeye America, tomahawk Irlanda, T-bone, Sirloin steak, Ribeye Angus, Burgeri Angus, Rump steak, coaste, Brisket, dar şi cârnaţi fresh. Nu lipsesc condimentele precum pudra cu trufă albă sau neagră, dar şi pesto, sare, ulei, paste, pesto sau brânză cu trufe.

Prospero este „brutarul tău de treabă”, unde „fiecare pâine spune o poveste”, fiind preparată din trei ingredinte simple, fără conservanți sau amelioratori: cereale, apă şi maia. Cel mai apreciat produs al noii locaţii Prospero din Shop Express este „pâinea bunicii”, însă apetisante sunt şi torturile sau prăjiturile preparate după reţete autentice, care amintesc de savorile din copilărie. Carrot cake, tort cu bezea şi nuci, Medovik, Joffre, prăjitură cu miere, cheesecake, macarons, trufe de caramel, fursecuri, biscuiţi şi cozonaci sunt delicii pe care cofetarii Prospero le pregătesc zilnic, din ingrediente 100% naturale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Concept stores cu delicii culinare în Shop Express, cea mai nouă zonă de retail din Iulius Town Timișoara