Lectură de 2 minute

29 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Concedieri la Nike. Compania a pierdut 790 milioane de dolari din cauza pandemiei

Abonează-te pe  

Nike, unul dintre cei mai mari jucători din piața de echipamente sportive, a anunțat că renunță la o parte din angajații săi. Anunțul vine la scurt timp după ce compania a raportat pierderi de 790 milioane de dolari în ultimele luni din cauza pandemiei de coronavirus, însă CEO-ul Nike spune că disponibilizările fac parte dintr-un plan de restructurare a companiei. 

John Donahoe, CEO-ul Nike, a anunțat, în cadrul unui email trimis angajaților, că vor urma disponibilizări, ce ar urma să se producă în etape, începând din luna iulie. În mesajul trimis de Donahoe nu se specifică câți angajați și departamente ar fi afectate, dar se menționează că angajații Nike din cadrul magazinelor fizice, centrelor de distribuție și fabricilor de producție nu vor fi afectați de această măsură luată de gigantul american, scrie Business Insider.

Donahoe spune că disponibilizările nu au legatură cu pandemia de coronavirus sau cu costurile din această perioadă și le-a descris ca un efort de restructurare a companiei. Business Insider mai spune că reprezentanții Nike au declarat că banii economisiți vor fi reinvestiți în companie.

Nike, pierderi de 790 milioane de dolari

Gigantul de echipamente sportive a raportat pierderi de 790 milioane dolari, în ultimul trimestru al anului financiar care se încheie în luna mai, din cauza pandemiei de coronavirus. Comparativ, în aceeași perioadă din 2019, Nike bifa câștiguri de 989 milioane dolari.

Pierderea Nike este efectul închiderii magazinelor fizice din perioada martie-mai din lumea întreagă. Cifra de afaceri a scăzut cu 38% în această perioadă, ajungând la 6,3 miliarde dolari. Tot în această perioadă, vânzările online ale Nike crescut cu 75%, dar nu au fost suficiente pentru a compensa pierderile din zona de retail offline.

Cifrele din ultimul trimestru sunt mai rele decât anticipaseră analiștii economici, care estimau că cifra de afaceri a gigantului se va menține la 7,4 miliarde dolari. Reprezentanții Nike susțin însă că efectele Covid-19 sunt deja depășite, după ce 90% din magazinele Nike din lumea întreagă s-au redeschis.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Concedieri la Nike. Compania a pierdut 790 milioane de dolari din cauza pandemiei