Lectură de 2 minute

23 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Companiile din România strâng cureaua. Investițiile în mobilier office second-hand vor crește cu 20% în 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Într-un peisaj economic incert, companiile din România, dar și consumatorii persoane fizice, se orientează tot mai mult spre reducerea cheltuielilor în 2024, având o abordare mai sustenabilă și eficientă din punct de vedere financiar în ceea ce privește amenajarea birourilor. Astfel, piața de mobilă office second-hand cunoaște cel mai mare avânt în acest an, fiind estimată o creștere a cererii de 20% față de anul trecut, potrivit Princemob Buro, unul dintre principalii furnizori de mobilier de birou second-hand.

Sursa foto: Pricemob

Prin folosirea mobilierului second-hand, companiile și consumatorii pot reducere cheltuielile de 2-3 ori față de achiziția de mobilă nouă. 

“Toate datele noastre ne arată că cererea este în creștere, chiar dacă majoritatea analiștilor sunt sceptici în privința unui trend crescător pe parte economica în anul în care am pășit. Iar în acest context, companiile se vor orienta către reducerea cheltuielilor, mobilierul second-hand pentru amenajarea birourilor fiind preferat în acest sens. În ansamblu, experimentăm un avânt fără precedent, mai ales că firmele își îndreaptă atenția către opțiunile care aduc beneficii duble: economisirea substanțială și responsabilitatea ecologică”, a declarat George Udriște, CEO Princemob Buro.

Campanie de plantare a unui copac pentru fiecare birou vândut

Astfel, potrivit Princemob Buro, este estimată o creștere a cererii pentru mobilier second-hand din partea domeniilor medical și auto. În continuare, afacerile din: agricultură, curierat, comerț, dar și IT,  vor fi cele mai interesate de mobilă de birou second-hand. Totodată, va fi înregistrată și o creștere a interesului din partea consumatorilor persoane fizice, în special din rațiuni financiare.

Totodată, piața de mobilă second-hand va deveni tot mai importantă în economia circulară, ajutând la protejarea mediului. De altfel, România a adoptat Planul de Acțiune pentru Economia Circulară în Octombrie anul trecut, plan ce cuprinde 52 de acțiuni pe termen scurt, mediu si lung.

În același timp, Princemob Buro contribuie la reducerea poluării și la protejarea mediului atât prin comercializarea mobilei second hand care favorizează reducerea risipei și la educarea pieței, dar și printr-o campanie de plantare a unui copac pentru fiecare birou vândut.

Activă pe piață din 1993, Princemob Buro este una dintre principalele companii pe piața de mobilă second-hand, furnizând produse din Germania. Totodată, compania este un important producător de mobilă la comandă, având showroom în județul Ilfov și Cluj. Princemob Buro a încheiat la început de 2023 un parteneriat cu organizația Plantăm Fapte Bune, prin care plantează un copac pentru fiecare birou vândut. Până în prezent, compania a plantat peste 1.000 de puieți.
 
 

Citeste si:
evoMAG a planificat investiții de aproximativ 500.000 de euro în 2024
evoMAG a planificat investiții de aproximativ 500.000 de euro în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Companiile din România strâng cureaua. Investițiile în mobilier office second-hand vor crește cu 20% în 2024