Lectură de un minut

18 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Companiile au investit cu 15% mai mult în mobilă office second-hand în 2023. Clujenii, în topul cumpărătorilor de mobilă second-hand

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cererea pentru mobilă office second-hand a crescut cu 15% în primul semestru. Companiile alocă bugete între 7.500 euro È™i 10.000 euro pentru mobilarea birourilor în funcÈ›ie de mărimea firmei È™i a planului de dezvoltare. Cele mai mari achiziÈ›ii ca investiÈ›ie sunt înregistrate în Cluj.

 

Sursa foto: Princemob Buro

Interesul pentru mobilier office second-hand este din ce în ce mai mai mare în România, atât pe fondul inflaÈ›iei, cât È™i al dorinÈ›ei de protejare a mediului înconjurător. Astfel, cererea pentru mobilă de birou second-hand a crescut cu aproximativ 15% în perioada ianuarie-iunie 2023 comparativ cu aceeaÈ™i perioadă anul trecut.

Cele mai multe achiziții din segmentul B2B fiind făcute de companii din domeniile medical, IT, agricultură, real-estate și auto, potrivit datelor Princemob Buro, unul dintre principalii producători de mobilă pentru birou și importatori de mobilier office second-hand din țară.

În acest context, Princemob Buro a înregistrat o cifră de afaceri de peste 740.000 euro în primul semestru din an, în creÈ™tere cu 11% față de perioada similară din 2022, peste estimările iniÈ›iale.

Pe fondul cererii crescute, compania bugetează afaceri peste 1,6 milioane euro în 2023, în creÈ™tere cu 20% față de anul trecut, având în vedere contextul economic actual.

„Sunt tot mai mulÈ›i români dornici să trăiască sustenabil, să folosească resursele care există deja È™i să reducă impactul asupra mediului, dar în continuare este nevoie de o educare a pieÈ›ei È™i o comunicare adecvată despre avantajele mobilierului office second-hand atât pentru utilizatori, cât È™i pentru mediu”, declară George UdriÈ™te, CEO Princemob Buro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Companiile au investit cu 15% mai mult în mobilă office second-hand în 2023. Clujenii, în topul cumpărătorilor de mobilă second-hand