Lectură de 2 minute

24 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Compania maghiară Indotek Group va extinde suprafața mall-ului Promenada din Târgu Mureș

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Indotek Group, grup de investiții din Ungaria, continuă programul de dezvoltare a portofoliului său internațional de retail prin extinderea și renovarea mall-ului Promenada din Târgu Mureș, cu o suprafață de aproape 50.000 de metri pătrați. Proiectul va fi implementat în două etape.

Sursa foto: Indotek

Investiția, în valoare de aproape 15 milioane de euro, face parte din strategia de dezvoltare a grupului Indotek în regiune. În prima fază a lucrărilor de modernizare, compania renovează interiorul și fațada centrului comercial, urmând ca apoi să extindă suprafața actuală. Un element esențial al modernizării este creșterea eficienței energetice a proprietății, pentru care vor fi instalate panouri solare.

Pe parcursul întregului proces de renovare, centrul comercial funcționează, de luni până dumincă, în intervalul 10:00 – 22:00.

Prima fază a programului de renovare este în curs de desfășurare, iar următoarea va începe anul viitor cu extinderea laturilor estice și vestice ale clădirii. Proiectul va include, de asemenea, un proces de rebranding care va îmbunătăți experiența de cumpărături cu o imagine modernă, spații de socializare și servicii înnoite.

Indotek Group a renovat și modernizat nouă centre comerciale din portofoliul său de retail, parte a programului pe cinci ani de dezvoltare a acestui segment de business. Programul a debutat deja în Ungaria, acolo unde Indotek a renovat cu succes trei centre comerciale în vestul țării, patru centre comerciale în zona estică și unul dintre mall-urile deținute în Budapesta.

Promenada Mall este prima investiție semnificativă a companiei în afara Ungariei și primul pas pe piața imobiliară din România. Portofoliul Indotek pe piața locală mai include clădirile de birouri Bucharest Business Center, situat în centrul Bucureștiului, și Băneasa Business Center, situat în zona de nord a capitalei.

În plus, compania plănuiește să se extindă în continuare în regiune și negociază în prezent mai multe potențiale achiziții.

Indotek Group este o companie pe pieța maghiară de imobile comerciale de clasă A, B și C, cu peste 530 de angajați și peste 350 de propietăți în administrare. Suprafața totală construită și închiriabilă depășește 2,1 milioane de metri pătrați, împărțită de peste 4.000 de chiriași.

Citeste si:
Plaza România dă startul reducerilor de iarnă: ce promoții au pregătit retailerii
Plaza România dă startul reducerilor de iarnă: ce promoții au pregătit retailerii

Portofoliul imobiliar al Indotek Group include, printre altele, 40 de clădiri de birouri, 24 de centre comerciale și parcuri de retail în Budapesta și în mediul rural.

În plus, Indotek Group deține mai multe hoteluri, depozite și zone industriale, fiind prezent și pe piața imobiliară de retail cu mai multe proiecte rezidențiale dezvoltate în regie proprie. În afara pieței imobiliare, Indotek Group activează și în alte industrii și caută să beneficieze de sinergiile dintre companiile în care deține participații.

În prezent, grupul este prezent în 12 țări din afara Ungariei. Indotek Group deține proprietăți comerciale, de retail, industriale și hoteliere în Italia, România, Spania, Grecia, Croația, Polonia și Portugalia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania maghiară Indotek Group va extinde suprafața mall-ului Promenada din Târgu Mureș