Lectură de un minut

05 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Compania germană EMZ deschide o hală de producție în România în care investește cinci milioane de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania germană EMZ, producător de tehnologii electrocasnice și de mediu, cu sediul în Nabburg, Bavaria, va deschide o unitate de producție în România, în Reșița. Proiectul de investiție al companiei bavareze în valoare de aproximativ cinci milioane de euro va crea, într-o primă fază, între 50 și 100 de locuri de muncă în oraș și 500 de locuri de muncă în perspectivă. În noua hală se vor face componente pentru electrocasnice, iar producția urmează să înceapă în toamna anului 2022, potrivit reprezentanților companiei.

Noua unitate de producție se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 metri pătrați în parcul industrial al orașului. Investiția este intermediată de echipa de consiliere investitori a AHK România

„Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală", spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la EMZ.

„Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România", a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Echipa AHK Romania a sprijinit mai multe proiecte de investiții ale companiilor germane în România.

Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania germană EMZ deschide o hală de producție în România în care investește cinci milioane de euro