Lectură de un minut

16 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Compania Coca-Cola, investigată pentru un posibil abuz de poziție dominantă pe piață

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Autoritatea de supraveghere a concurenței din Germania a lansat o investigație asupra Coca-Cola Europacific Partners pentru un posibil abuz de poziție dominantă pe piață. Cu toate acestea, compania de băuturi susține că acționează corect. 

 

Sursa foto: unsplash

Anchetă privind abuzul de putere al Coca-Cola în Germania

Oficiul Federal German pentru Concurențe suspectează Coca-Cola Europacific Partners că abuzează de poziția sa dominantă pe piața de retail în detrimentul altor producători. Multinaționala ar fi oferit retailerilor condiții mai bune de cumpărare dacă includeau întreaga gamă de produse în ofertele lor, ceea ce ar fi putut împiedica concurenții Coca-Cola, notează retaildetail.eu.

Producătorul de băuturi cooperează pe deplin cu autoritățile.

„Suntem convinși că modelul de afaceri dovedit al Coca-Cola Europacific Partners în Germania este compatibil din punct de vedere legal cu un concept echilibrat de preț și condiții. Acesta se bazează pe un principiu echitabil al performanței și al compensației", a declarat Andrea Weckwert, vicepreședinte juridic la CCEP (Coca-Cola Europacific).

În urmă cu aproximativ un an, cel mai mare lanț de supermarketuri germane, Edeka, a mai acuzat o dată producătorul de băuturi răcoritoare de abuz de putere, întrucât Coca-Cola a oprit livrările după dezacorduri privind prețurile. Cu toate acestea, retailerul nu a fost îndreptățit în instanță.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania Coca-Cola, investigată pentru un posibil abuz de poziție dominantă pe piață