Lectură de un minut

13 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat primul diamant de laborator creat în România

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania Carbon Dynamics si Casa de Bijuterii MICRI au prezentat joi, 12 mai, în cadrul evenimentului „Diamantul de laborator - Un vis devenit realitate”, desfășurat la Muzeul Național de Geologie (MNG), primul diamant crescut în primul și singurul laborator din România pentru industria de bijuterii.

Carbon Dynamics a donat către MNG un diamant de 1.14 carate crescut în laborator, care va fi expus pentru prima dată, în data de 14 mai, când va avea loc Noaptea Muzeelor, și care va deveni un exponat permanent al muzeului ( MNG ). 

Dezvoltarea atât de avansată a tehnologiei zilelor noastre a făcut posibilă creșterea diamantelor. Din punct de vedere fizic și al respectării calităților 5C (Carat, Clarity, Colour, Cut, Certificate), acestea sunt identice cu cele care zac ascunse în adâncurile pământului, la sute de kilometri adâncime, și păstrează unicitatea specifică lor, reamintind că nu există două diamante de laborator la fel.

Carbon Dynamics este prima și singura companie din România, și printre puținele din lume, care cresc diamante de laborator, folosind procedeul CVD ( chemical vapor deposition ). Energia folosită provine din surse regenerabile, având astfel o amprentă de carbon extrem de redusă, în plus, diamantele sale sunt șlfeuite manual de către meșteri din Anvers.

Casa de Bijuterii MICRI, colaborator principal al Carbon Dynamics, oferă acum clienților săi posibilitatea de a alege bijuterii cu diamantele de laborator create de Carbon Dynamics și realizând bijuterii unicat.

Evenimentul „Diamantul de laborator - Un vis devenit realitate” a fost realizat în parteneriat cu Institutul Geologic al României – IGR București.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat primul diamant de laborator creat în România