Lectură de 2 minute

10 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Coletăria.ro extinde rețeaua națională, după o creștere de peste 300% a numărul de colete expediate în 2020

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Coletăria.ro, platformă de servicii pentru expedierea și livrarea coletelor, a înregistrat anul acesta o creștere de peste 300% a numărului de colete expediate față de anul trecut. Creșterea a fost influențată, în mare măsură, de contextul actual, determinat de pandemia de COVID-19, în care tot mai multe magazine s-au extins și în mediul online, crescând astfel și numărul comenzilor pe internet.

Coletăria.ro extinde rețeaua națională de puncte de pick-up și încheie anul cu 210 astfel de puncte, în creștere cu 55% față de anul trecut, concentrându-se, în contextul actual, pe calitatea punctelor pick-up deschise și mai puțin pe numărul lor, astfel încât compania să fie aliniată permanent cu măsurile impuse de autorități în gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Investițiile de peste 1 milion de euro pe care le-am făcut anul acesta, ne-au influențat semnificativ evoluția din România. Deschiderea, în primăvară, a hub-ului de la Oradea, prin care am majorat capacitatea de procesare a coletelor zilnice, transformarea depozitului de la București în hub regional și deschiderea de noi rute externe pentru a deservi rapid clienții din zona Balcanilor – toate și-au adus aportul la creșterea Coletăria.ro”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

„A contat foarte mult și sistemul integrat al platformei Coletăria.ro care oferă partenerilor săi acces instant la multiple servicii de livrare, la peste 66 de transportatori din 33 de țări, și integrarea cu principalele platforme de comerț electronic românești și internaționale. Pentru anul viitor, avem în plan să deschidem noi piețe și ne propunem creșteri cel puțin duble, conform planului de creștere anuală a grupului Packeta. Finalul de an este și unul al reflecției asupra tuturor aspectelor care au impactat business-ul Coletaria.ro și, probabil, vor exista anumite ajustări în zona de parteneriate. Vom face parteneriate cu noi transportatori, vom îmbunătăți permanent calitatea serviciilor oferite, a funcționalităților din cadrul platformei și vom consolida relația cu clienții și partenerii companiei”, mai spune Alexandr Jeleascov.

De asemenea, Coletăria.ro va continua și extinderea canalelor de vânzări, prin parteneriate cu diferite platforme de eCommerce, acestea asigurând accesul către un segment important de clienți. Numărul coletelor expediate în străinătate de către magazinele online din România a crescut în 2020 cu 35% față de 2019

Coletăria.ro este o platformă logistică și oferă magazinelor online și soluția clasică de livrare a coletelor la domiciliu. Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federația Rusă, SUA, Elveția și Liechtenstein. Compania a intrat pe piața din România în urmă cu doi ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coletăria.ro extinde rețeaua națională, după o creștere de peste 300% a numărul de colete expediate în 2020