Lectură de un minut

30 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Cofondatorul Benetton, trădat în stil italian. Compania a recurs la concedieri după o gaură de 100 de milioane de euro

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Benetton primește un nou director general și o suplimentare de 260 de milioane de euro pentru a ieși pe profit. Cu toate acestea, familia fondatoare se dă la o parte, după ce l-a acuzat deschis de trădare pe fostul director executiv.

Sursa foto: Unsplash

Pierdere de 230 de milioane de euro

„Conducerea executivă a ascuns o gaură de 100 de milioane de euro în bilanț. Am fost trădat în cel mai adevărat sens al cuvântului”. Luciano Benetton, cofondator și președinte al coloratului brand Benetton, l-a criticat dur pe directorul general Massimo Renon în ziarul Corriere della Sera. Dezamăgit, omul de afaceri a decis să se retragă, dar nu fără o lovitură de adio, scrie RetailDetail.eu.

Pe 18 iunie, Massimo Renon va fi înlocuit de Claudio Sforza, după patru ani. Noul director executiv are o experiență vastă în diverse sectoare, inclusiv în telecomunicații și oțel, dar nu și în domeniul bunurilor de consum. Cu toate acestea, el se confruntă cu sarcina dificilă de a readuce pe drumul cel bun grupul de modă, cu venituri de 1,1 miliarde de euro și pierderi nete de 230 de milioane de euro. O parte semnificativă a pierderilor este deja o depreciere de 150 de milioane de euro.

Pentru a face posibilă redresarea, acționarii sunt nevoiți să investească încă 260 de milioane de euro în companie. În ultimii trei ani, holdingul mamă a dat deja 350 de milioane de euro pentru Benetton. În luna iunie, va fi alcătuit restul noului consiliu de administrație, dar un lucru este sigur: familia fondatoare nu va mai fi reprezentată direct.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cofondatorul Benetton, trădat în stil italian. Compania a recurs la concedieri după o gaură de 100 de milioane de euro