Lectură de 2 minute

01 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Cofetăria cu deserturi fără gluten L’Amande vizează francizarea după afaceri de 130.000 de euro în 2020

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

L’Amande, cofetărie cu laborator propriu pentru produse fără gluten, anunță pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 130.000 de euro, în creștere față de 2019. Pentru 2021, cofetăria are în plan diversificarea ofertei de produse și plănuiește extinderea la nivel național prin franciză, în patru mari orașe din țară.

Chiar dacă industria HoReCa a depășit în 2020 un an dificil, produsele care nu conțin gluten au fost în continuare căutate. În medie, clienții au cumpărat de aproximativ 100 de lei, iar traficul în cofetăria L'Amande a ajuns la aproximativ 30 de persoane pe zi.

În 2020, cele mai cerute produse din segmentul patiserie fără gluten au fost gogoșile și croissantele, iar în ceea ce privește segmentul dulce, prăjiturile preferate au fost eclerele, amandinele și tortul doboș, iar din segmentul sărat, cele mai cerute produse au fost sărățelele, paleurile, nugatul și cornulețele cu nucă.

„Suntem recunoscători că am reușit să încheiem 2020 cu rezultate bune, chiar dacă am avut de-a face cu un an aparte. Povestea noastră s-a născut din dorința de a aduce pe piață produse fără gluten, de calitate, dar și gustoase, care pot fi consumate în siguranță. Tocmai de aceea, ne dorim să rămânem aproape de consumatorii noștri și anul acesta vom continua să diversificăm gama de produse. În egală măsură, avem în plan extinderea la nivel național prin francizarea afacerii. Știm cât de important este pentru persoanele diagnosticate cu boală celiacă, intoleranță sau alergie la gluten să aibă la dispoziție produsele necesare pentru alimentația lor zilnică”, a declarat Daniela Alecse, fondatoarea L’Amande.

Cofetăria L’Amande vinde în prezent atât consumatorilor din București, cât și celor din alte orașe ale țării, prin preluarea de comenzi. În ultima perioadă, produsele fără gluten sunt tot mai căutate de români, dat fiind că numărul persoanelor care au nevoie de alimentație specială a crescut. Astfel, sunt cerute produsele care nu conțin diverși compuși precum gluten, lactoză, ouă, nuci sau soia.

L’Amande are în plan diversificarea portofoliului actual de produse, astfel încât consumatorii să aibă la dispoziție o gamă cât mai variată de opțiuni. Până în prezent, cofetăria a creat și adaptat peste 200 de rețete, astfel încât acestea să nu conțină gluten, chiar dacă unele dintre ele sunt rețete tradiționale.

În 2021, L’Amande își propune extinderea la nivel național prin franciză. Obiectivul este ca astfel să ajungă în cel puțin patru mari orașe din România. Pentru 2021, compania estimează o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro.

Citeste si:
eMAG anunță o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și investiții de peste 2 miliarde de lei, în ultimii doi ani
eMAG anunță o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și investiții de peste 2 miliarde de lei, în ultimii doi ani
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cofetăria cu deserturi fără gluten L’Amande vizează francizarea după afaceri de 130.000 de euro în 2020