Lectură de un minut

15 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Coca-Cola, zahăr, banane și ulei, cele mai căutate produse de români pe Monitorul Prețurilor

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Prețurile la sticlele de Coca-Cola, la pungile de zahăr Coronița, la banane, făină și ulei au fost cele mai căutate în 2021 pe Monitorul Prețurilor, instrumentul lansat de Consiliul Concurenței.

În 2021, românii au căutat în Monitorul Prețurilor următoarele articole:

  • Coca Cola, 500 ml
  • Zahăr Coronița, 1 kg
  • Banane
  • Făină Băneasa, 1 kg
  • Ulei de floarea soarelui Untdelemn de la Bunica, Argus, Floriol, Unisol, Spornic și Ardealul, 1litru

Consiliul Concurenței a lansat în octombrie 2019 Monitorul prețurilor produselor alimentare, platforma online care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalii comercianți cu amănuntul de produse alimentare.

Monitorul prețurilor produselor alimentare poate fi accesat la nivelul întregii țări de pe mobil, tabletă sau PC și afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine. Lanțurile de magazine care participă la proiect sunt Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora și Auchan. Proiectul are o valoare totală de 1,4 milioane de lei fără TVA (305.880 euro) și este finanțat integral de la bugetul de stat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola, zahăr, banane și ulei, cele mai căutate produse de români pe Monitorul Prețurilor