Lectură de 2 minute

14 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Coca-Cola investește 140 de milioane în sustenabilitate. Pe ce se vor duce banii

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania Coca-Cola și opt dintre îmbuteliatorii săi din întreaga lume au încheiat un fond de capital de risc în valoare de 137,7 milioane de dolari, axat pe investiții în sustenabilitate. 

 

 

Sursa foto: Unsplash

Fondul, pe care firma de capital de risc Greycroft îl va gestiona, se va concentra inițial pe cinci domenii: ambalaje, lanțul de aprovizionare, încălzire și răcire, decarbonizarea instalațiilor și distribuție, notează PackagingDive.com.

Fondul va viza investiții în întreprinderi aflate în faza de comercializare și își propune să le ajute să se extindă rapid. Compania a refuzat să dezvăluie alte detalii.

Cea mai mare parte a capitalului fondului provine din contribuții de 15 milioane de dolari din partea Coca-Cola și a fiecăruia dintre cei opt parteneri de îmbuteliere - inclusiv Arca Continental, Coca-Cola Europacific Partners și Swire Coca-Cola. Împreună, partenerii reprezintă aproape jumătate din volumul global al companiei.

Obiectivele actualizate ale Coca-Cola privind ambalajele din raportul său de sustenabilitate pentru 2022 includ:

  • Să facă 100% din ambalajele sale reciclabile la nivel global până în 2025. În prezent, procentul este de 90%, potrivit raportului.
  • Utilizarea a cel puțin 50% de conținut reciclat în ambalaje până în 2030.În prezent, 25% din totalul ambalajelor și 15% din produsele PET includ conținut reciclat.
  • Vânzarea a cel puțin 25% din băuturi la nivel mondial, în funcție de volum, în sticle de sticlă sau de plastic reîncărcabile sau returnabile sau în dozatoare cu ambalaje reutilizabile. Anul trecut s-a ajuns la aproximativ 14%.

La începutul acestui an, grupurile de mediu Oceana și Greenpeace au criticat Coca-Cola pentru că nu și-a respectat angajamentele privind ambalajele.

În comunicatul de presă referitor la acest fond de risc, Coca-Cola a subliniat unele dintre celelalte investiții în domeniul sustenabilității, inclusiv în reciclarea PET și în fabrici de prelucrare a PET-ului reciclat în America Latină, Asia și Europa.

Citeste si:
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola investește 140 de milioane în sustenabilitate. Pe ce se vor duce banii