Lectură de 2 minute

18 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Clujenii de la OVES Enterprise deschid al doilea birou din SUA

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide cel de-al doilea birou din SUA, în Washington DC. Investiția estimată pentru deschidere este de 250.000 de euro și include cheltuieli cu documente și taxe locale, precum și chiria spațiului aferentă primului an.

Sursa foto: OVES Enterprise

OVES Enterprise are prezență în SUA de la finalul anului trecut, când a inaugurat biroul din Silicon Valley, marcând, astfel, intrarea pe continentul american. Compania din Cluj-Napoca are birouri în Europa (România, UK și Germania), Orientul Mijlociu (Dubai) și SUA.

Biroul în Washington DC va accelera extinderea OVES Enterprise în industria de Defence, care este între prioritățile din prezent.

În SUA avem deja proiecte de amploare, cu un grad ridicat de complexitate și inovație, în Apărare, alături de Healthcare, Data, Fintech și eCommerce și suntem în măsură să fructificăm oportunități în Aeronautică și Green Energy, alte domenii vedetă în această regiune a globului.

Mihai Filip, CEO OVES Enterprise

Până la finalul anului, aproximativ 30% - 40% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de business-ul din SUA. Proiectele pe segmentul Defence vor contribui semnificativ la acest procentaj, în prezent, cota fiind de circa 12% și în creștere.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES Enterprise vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri, fie in Europa, fie în altă regiune din SUA.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic. În prezent, 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are, în prezent, aproape 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Clujenii de la OVES Enterprise deschid al doilea birou din SUA