Lectură de un minut

09 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Clujenii de la Atelierul de Brânză Narcheese își lansează magazinul online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Clujenii de la Atelierul de Brânză Narcheese îÈ™i lansează magazinul online pe 10 februarie. Narcheese este o afacere de familie din judeÈ›ul Cluj, născută din dorinÈ›a unui tânăr de a valorifica laptele produs în ferma familiei, prin sortimente de brânzeturi fine, cum numai pe mesele francezilor È™i elveÈ›ienilor găseÈ™ti.

Sursa foto: Atelierul de Brânză Narcheese/ Facebook

Povestea NarCheese este un vis care a devenit realitate în 2019, când Pintea Narcis a început să pună în practică cunoÈ™tinÈ›ele dobândite la Școala Agricolă din ElveÈ›ia, fiind primul român înscris în cadrul È™colii.

Narcis a investit într-un atelier de brânzeturi în satul natal CorneÈ™ti, din judeÈ›ul Cluj È™i produce brânzeturi artizanal, după model elveÈ›ian, trăindu-È™i zi de zi visul, cu pasiune È™i mulÈ›umire că munca lui, încă de mic, nu a fost în zadar.

Laptele folosit pentru produsele tradiÈ›ionale provine de la Ferma „FraÈ›ii Pintea” care are aproximativ 30 de bivoliÈ›e, 20 de vaci BălÈ›ata Românească, 100 capre alpin francez/carpatin È™i 500 de oi.

NarCheese produce 3 feluri de brânză maturate:

  • caÈ™ tradiÈ›ional simplu maturat minim 1 luna,
  • brânză Raclette,
  • brânza Tomme.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Clujenii de la Atelierul de Brânză Narcheese își lansează magazinul online