Povestea NarCheese este un vis care a devenit realitate în 2019, când Pintea Narcis a început să pună în practică cunoÈ™tinÈ›ele dobândite la Școala Agricolă din ElveÈ›ia, fiind primul român înscris în cadrul È™colii.
Narcis a investit într-un atelier de brânzeturi în satul natal CorneÈ™ti, din judeÈ›ul Cluj È™i produce brânzeturi artizanal, după model elveÈ›ian, trăindu-È™i zi de zi visul, cu pasiune È™i mulÈ›umire că munca lui, încă de mic, nu a fost în zadar.
Laptele folosit pentru produsele tradiÈ›ionale provine de la Ferma „FraÈ›ii Pintea” care are aproximativ 30 de bivoliÈ›e, 20 de vaci BălÈ›ata Românească, 100 capre alpin francez/carpatin È™i 500 de oi.
NarCheese produce 3 feluri de brânză maturate:
- caș tradițional simplu maturat minim 1 luna,
- brânză Raclette,
- brânza Tomme.