Lectură de 2 minute

22 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile pentru programul „Tineri lideri pentru agricultură”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile pentru seria a patra a programului „Tineri lideri pentru agricultură”, care se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 ani provenind din familii de fermieri. Această ediție dublează numărul de participanți față de seria curentă, iar 120 de tineri vor fi selectați.

Obiectivul Clubului Fermierilor Români este de a pregăti peste 1.000 de tineri fermieri până în anul 2027.

Lansat în anul 2019, programul „Tineri Lideri pentru Agricultură” se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 ani, absolvenți de facultate, copii ai fermierilor membri în Clubul Fermierilor Români sau tineri proveniți din familii de fermieri (cu exploatația înregistrată la APIA).

Grupul Agricover, în calitate de partener principal al programului, continuă sprijinul financiar și pentru seria a patra a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”, acoperind integral cheltuielile de școlarizare pentru toți participanții.

Retail jobs

Programul este dezvoltat împreună cu Fundația Leaders, în calitate de Integrator, și are ca parteneri educaționali companii mari de training din România, alături de specialiști cu experiență în business, afaceri de familie, training și mentoring.

Curricula Program

Programul se desfășoară pe parcursul a șapte luni și cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie.

Stagii de internship

În funcție de interes, participanții se pot înscrie la stagii de internship la Bruxelles (Reprezentanța României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociații europene ale fermierilor) sau în România, la instituțiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole sau utilaje agricole.

Perioadă interviuri și selecție candidați

Înscrierile în ediția 2022-2023 a programului se desfășoară în perioada 21 februarie – 31 iulie. Tinerii care aplică pentru program vor trece printr-un proces de selecție în perioada 7 martie – 19 august, în urma unor întâlniri cu specialiștii Clubului. La sfârșitul fiecărei luni din perioada martie – august vor fi anunțați tinerii selectați să participe la program. Lista finală a tinerilor care vor participa la program va fi publicată pe 22 august.

Citeste si:
Investiție de 200.000 de euro la eMAG în programul de dezvoltare a liderilor
Investiție de 200.000 de euro la eMAG în programul de dezvoltare a liderilor

Cursurile sunt obligatorii și se vor derula în perioada octombrie 2022 - aprilie 2023, la București, câte o săptămână pe lună.

Sursa foto: Jed Owen, Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile pentru programul „Tineri lideri pentru agricultură”