Lectură de 5 minute

02 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Clubul Fermierilor Români lansează cea de-a V-a ediție a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Clubul Fermierilor Români anunță lansarea înscrierilor pentru cea de-a V-a ediție a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”, care își propune să pregătească tinerii fermieri să asigure succesiunea afacerilor agricole, să devină lideri în propriile afaceri și în comunitatea lor, dar și să participe activ la buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile naționale și europene.

Sursa foto: Unsplash

Programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, derulat de Clubul Fermierilor Români, a fost lansat în anul 2019 și a crescut în popularitate, astfel că anul acesta, Clubul intenționează să recruteze un număr de 120 de participanți, din toate județele țării, cu specializări diferite.

De asemenea, de 2 ani, programul și-a deschis porțile și către fermierii vorbitori de limba română din țările învecinate.

Tinerii lideri care vor face parte din seria a V-a a programului vor beneficia de o structură îmbunătățită și de mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională. Un alt avantaj al participării la acest program este posibilitatea de a face schimb de experiențe și idei cu ceilalți participanți din toată țara. Astfel, tinerii lideri vor putea crea legături și conexiuni cu alți tineri pasionați de agricultură, care își doresc să aducă schimbarea și să îmbunătățească sectorul agricol din România.

Programul este structurat pe baza valorilor și principiilor „Pactului între generații”, care vizează promovarea unei abordări sustenabile a agriculturii și a relațiilor de colaborare între generațiile de fermieri. La finalul programului, tinerii lideri vor fi pregătiți să preia afacerile familiei și să le dezvolte, să se implice în comunitate și să contribuie la schimbarea pozitivă în agricultură.

În continuare, „Tineri Lideri pentru Agricultură” este dezvoltat de Clubul Fermierilor Români împreună cu Fundația Leaders, integrator al programului, și are ca parteneri educaționali companii de training renumite și apreciate în România, alături de specialiști cu experiență în business, afaceri de familie, training și mentoring.

Grupul Agricover sprijină inițiativa Clubului Fermierilor Români privind pregătirea tinerei generații de fermieri și va susține și anul acesta cheltuielile de școlarizare pentru toți participanții din seria V (2023-2024), în cadrul acțiunilor sale de responsabilitate socială.

Obiectivul programului de formare „Tineri Lideri pentru Agricultură”

Programul pregătește noua generație de antreprenori în agricultură, abordând o viziune integrată de business, în scopul creșterii competitivității în acest domeniu și pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

Citeste si:
Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol
Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol

Profil participanți

Tineri cu vârsta până la 35 ani, absolvenți de facultate, copii ai fermierilor membri în Clubul Fermierilor Români sau tineri proveniți din familii de fermieri, dornici să-și dezvolte competențele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei și să se implice în comunitate. În program se pot înscrie tineri indiferent de facultatea absolvită, mărimea fermei sau tipul de afacere agricolă.

Este necesar ca exploatația agricolă să fie înscrisă la APIA, dacă se află pe teritoriul României. Tinerii fermieri vorbitori de limba română din Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Ucraina sau Bulgaria se pot înscrie pentru obținerea unei burse Tineri Lideri pentru Agricultură.

Modalitate înscriere

Înscrierile au loc pe site-ul Clubului Fermierilor Români, la adresa http://cfro.ro/tineri-lideri. În urma completării unuia dintre formulare, fie pentru fermierii din România fie, după caz, fermieri din alte țări, candidații for fi contactați de către echipa de recrutare în vederea stabilirii unui interviu de cunoaștere.

Curriculă

Programul cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; succesiunea afacerii; asigurări agricole; comerțul cu cereale; reforma PAC și Pactul Ecologic European; fiscal-audit; tehnologie și digitalizare.

În funcție de interes, participanții la program pot opta pentru stagii de internship la Bruxelles, la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană, Comisia de Agricultură din Parlamentul European sau asociații europene ale fermierilor.

De asemenea, în România, participanții pot alege să devină stagiari la instituțiile responsabile din agricultură – MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României sau la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se derulează pe tot parcursul programului și sunt facilitate de Clubul Fermierilor Români în cadrul parteneriatului cu aceste instituții.

Perioadă desfășurare

Cursurile din cadrul programului sunt oferite participanților cu titlu gratuit și se desfășoară în perioada octombrie 2023 – martie 2024. Prezența la cursuri este obligatorie. Fiecare fermier participă la cursuri câte o săptămână pe lună, de luni până vineri, de la 9:00 la 17:30.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociație non-profit și neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu. Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Români este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare și elaborare a reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România. Proiectele vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie și resurse umane și își propun să identifice soluții care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Clubul Fermierilor Români lansează cea de-a V-a ediție a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”