Lectură de 2 minute

25 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Cine iubește mai mult Crăciunul: topul țărilor care au cheltuit cel mai mult pe cadouri, brazi și decorațiuni

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sărbătorile de iarnă generează cheltuieli uriașe în întreaga lume, unele țări remarcându-se ca lideri autoritari în ceea ce privește consumul de brazi, decorațiuni și cadouri, în timp ce altele surprind prin rezultatele înregistrare de exporturile de produse specifice acestei perioade.

Sursa foto: Pixabay

Dacă SUA și Marea Britanie se remarcă prin consum, China și Țările de Jos (Olanda) se remarcă prin exporturi, iar Germania apare printre lideri atât la consum, dar și la producția unuia dintre cele mai căutate produse din această perioadă.

Industria brazilor de Crăciun din UE se ridică la o valoare de 1,5 miliarde euro. Potrivit lui Rory Young, președintele Asociației Britanice a Cultivatorilor de Pomi de Crăciun, prețurile bradului pot fluctua semnificativ în funcție de locație, variind de la aproximativ 29 euro la 75 euro pentru un copac de 1,8 metri, marcând o creștere a costurilor cu 7%, relatează Euronews.

Producția naturală de brazi de Crăciun din Europa este estimată la aproape 80 de milioane de bucăți anual, iar liderul pieței este Germania, deținând circa 25% din cota de piață.

Urmează îndeaproape Danemarca, Polonia și Marea Britanie, fiecare contribuind în mod semnificativ la cererea sezonieră.

În ultimii ani, în perioada sărbătorilor de iarnă s-a remarcat și o creștere remarcabilă a decorațiunilor și a produselor conexe. Anul trecut, Statele Unite au fost principalul importator de astfel de produse, piața americană ridicându-se la peste 3,5 miliarde de euro.

Marea Britanie și Țările de Jos (Olanda) s-au numărat printre cele mai importante piețe din Europa pentru decorațiuni, cheltuind 328 de milioane de euro, respectiv 226 de milioane de euro.

Britanicii, lideri la cheltuieli în 2023

În ceea ce privește exporturile de decorațiuni, China este lider mai mult de autoritar, trimițând 2022, produse în toată lumea de peste 9,7 miliarde de euro.

Citeste si:
Cireșele ar putea avea un preț record în 2024. Obadă Daniel, producător: Nu noi hotărâm prețul cireșelor, ci grecii
Cireșele ar putea avea un preț record în 2024. Obadă Daniel, producător: Nu noi hotărâm prețul cireșelor, ci grecii

Surprinzător sau nu, Țările de Jos au devenit un furnizor global important, asigurându-și al doilea loc în topul exportatorilor de decorațiuni de Crăciun, expediind produse în valoare de circa 228 de milioane de euro.

În ceea ce privește cheltuielile totale, în ciuda provocărilor economice, Marea Britanie anticipează anul acesta va fi lider la cheltuielile de Crăciun la nivelul Europei. Previziunile sugerează vânzări cu amănuntul aproape de 100 de miliarde de euro, urmată de estimarea Germaniei de 85 de miliarde de euro. Belgia, pe de altă parte, este de așteptat să cheltuiască un modest de 11,5 miliarde de euro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cine iubește mai mult Crăciunul: topul țărilor care au cheltuit cel mai mult pe cadouri, brazi și decorațiuni