Lectură de 2 minute

11 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Cinci noi magazine Mega Image din București au fost amendate de ANPC: „Găsim aceleași probleme în fiecare zi”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a verificat în ultimele două zile cinci magazine Mega Image din sectoarele 1, 3 și 4 ale Capitalei, precum și un un supermarket Lidl Discount, din sectorul 4 și a aplicat amenzi totale de aproape 100.000 de lei. Acesta este al șaptelea control în unitățile Mega Image realizat de ANPC în ultimele zile.

Pentru neregulile constatate, comisarii CRPC București-Ifov au aplicat amenzi contravenționale cu 97.000 lei și măsuri complementare care au prevăzut:

  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe

  • oprirea temporară a prestării de servicii, pentru 3 magazine Mega Image, până la remedierea deficiențelor constatate

  • oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru raioanele în care s-au înregistrat abateri, în celelalte 2 magazine Mega Image.

Probleme în magazinele Mega Image

Principalele nereguli constatate de echipele de control au fost:

  • Comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită

  • Comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezenta mucegaiului etc.)

  • Comercializarea unor preparate din carne (mezeluri și brânzeturi) cu modificări organoleptice de culoare si consistență

    Citeste si:
    Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
    Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
  • Lipsa igienizării, prezența unor acumulări de lichide și resturi de ambalaje, în spațiile dintre vitrinele frigorifice de expunere a mărfurilor spre vânzare

  • Prezența infestației cu gândaci (vii și morți, în capcane)

  • Utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate

  • Comercializarea unor preparate congelate care prezentau cantități mari de gheață în ambalaje.

Practic găsim aceleași probleme în fiecare zi. Pare că reprezentanții magazinelor aceluiași lanț - Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesați de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor și măsurilor aplicate de noi, ori, pur și simplu, a început să le placă ”picătura chinezească” ", a declarat Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cinci noi magazine Mega Image din București au fost amendate de ANPC: „Găsim aceleași probleme în fiecare zi”