Lectură de 2 minute

03 Jul 2024 - Știri și Noutăți

Cifrele înregistrate de STAR STONE în 2023: românii vor să lanseze o nouă gamă de produse decorate

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

STAR STONE, producător român de pavaje premium pentru sectorul rezidențial, a încheiat anul 2023 cu cifră de afaceri în creștere cu 8% față de 2022. Creșterea a fost susținută, în principal, de vânzările de accesorii de gard, dale de pavaj și bolțari, produse consacrate în segmentul premium.

Sursa foto: STAR STONE/Facebook

Compania estimează o continuare a acestui trend ascendent pentru 2024, anticipând o creștere care va depăși rezultatele din 2023. Până la finalul lunii mai 2024, STAR STONE a atins deja obiectivele bugetate, urmând să încheie prima jumătate a anului cu rezultate peste cele înregistrate în perioada similară de anul trecut.

În 2024, am implementat un plan de vânzări mai elaborat, dezvoltat în strânsă colaborare cu principalii noștri distribuitori, abordând targeturi, acțiuni și strategii clar definite. Ne-am concentrat pe categoriile de produse deja consacrate, dar lansăm și o nouă gamă de produse decorate, despre care estimăm că va deveni, în doi ani, categoria de top a companiei.

Cristian Pop, Director General STAR STONE

Cât privește investițiile, bugetul include continuarea automatizării proceselor de producție pentru a reduce dependența de factorul uman și implementarea unui sistem fotovoltaic care să asigure necesarul de energie electrică.

STAR STONE are ca principale piețe de desfacere România și Ungaria, unde își comercializează produsele premium în rețele de magazine specializate și de tip DIY. Compania vizează menținerea echilibrului între creșterea internă și cea internațională, păstrând proporția vânzărilor în afara României la nivelul anterior, adică la aproximativ 10% din total.

Pe lângă România și Ungaria, STAR STONE explorează și alte piețe pentru viitoare extinderi, având în vedere interesul crescut pentru produsele premium în construcții și amenajări rezidențiale.

STAR STONE este producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2007, compania STAR STONE a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach. STAR STONE a fost inclusă în 2021, pentru a doua oară, în topul Financial Times (FT) 1.000 cele mai performante companii europene.

Citeste si:
Freshful: Campionatul european de fotbal a generat comenzi de peste 30.000 de litri de bere
Freshful: Campionatul european de fotbal a generat comenzi de peste 30.000 de litri de bere

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cifrele înregistrate de STAR STONE în 2023: românii vor să lanseze o nouă gamă de produse decorate