Lectură de 2 minute

23 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Cifră de afaceri de peste 32 milioane de euro pentru Rottaprint: compania pregătește investiții de 2 milioane de euro pentru 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Rottaprint, tipografia flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România, afacere de familie cu acționariat 100% local, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 32 milioane de euro. 

 

Sursa foto: Rottaprint

Anul 2022 a însemnat pentru tipografia Rottaprint finalizarea unei investiții semnificative, desfășurată în cadrul unui proces cu o durată de trei ani. Proiectul „Dezvoltarea de etichete inovatoare și prietenoase cu mediul” reprezintă totodată și o nouă direcție pentru companie.

Suma totală a investițiilor în acest proiect se ridică la 3,7 milioane de euro și a presupus achiziționarea de tehnologii și utilaje necesare pentru realizarea sustenabilă a produselor pe care compania le are în portofoliu.

Rottaprint a mizat pe sustenabilitate în cadrul propriei afaceri și în 2022, astfel că prin noua direcție a fost înregistrată o scădere semnificativă a consumului de energie electrică necesară liniilor de producție.

Compania are în plan continuarea dezvoltării afacerii și în 2023, iar în acest an sunt pregătite investiții în valoare de 2 milioane de euro.

Potrivit Rotaprint, deși 2023 este un an marcat în continuare de incertitudine la nivel economic, tipografia va continua investițiile în soluții durabile, dezvoltarea de noi aplicații și produse menite să faciliteze procesul de reciclare si reutilizare.

O altă direcție asumată de companie pe termen lung, este facilitarea unei interacțiuni cât mai directe între branduri și consumatorii finali, prin etichete și ambalaje individuale, personalizate și digitalizate.

Rottaprint a înregistrat o producție de peste 120 de milioane de metri liniari tipăriți în 2022, iar industriile care au accesat cu precădere serviciile și soluțiile tipografiei vin din zona producției alimentare, cei mai mulți fiind producători de lactate și brânzeturi, urmați de cei care produc alimente din carne și din segmentul prelucrării și conservării cărnii.

Citeste si:
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023

În top se găsesc și companii care au ca activitate creșterea păsărilor, dar și jucători din piața producției de băuturi răcoritoare nealcoolice, de ape minerale și de alte ape îmbuteliate.

Rottaprint este una dintre cele mai mari tipografii flexografice producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile de pe piața locală. Cu o experiență de peste 32 de ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 2 centre logistice în România: Brașov și Ilfov și 2 centre logistice în Ungaria și Germania. În 2022, Rottaprint a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cifră de afaceri de peste 32 milioane de euro pentru Rottaprint: compania pregătește investiții de 2 milioane de euro pentru 2023