Lectură de 2 minute

13 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Mai multe produse ale unor branduri de modă occidentale sunt interzise în China

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

China a interzis produsele de la mai multe companii occidentale de modă, printre care Nike, Gap și H&M, acuzând faptul că acestea ar fi nesigure sau dăunătoare. Decizia vine în contextul în care cu scurt timp în urmă mărcile vestimentare au fost ținta unui boicot în țară, după ce retailerii au refuzat să mai folosească bumbacul din Xinjiang, ca urmare a unor rapoarte privind muncă forțată a populației de acolo. 

Produsele oprite la vamă de China sunt în mare parte haine pentru copii, de la branduri precum Gap, Nike, H&M, Ralph Lauren și Zara, scrie o publicație belgiană, citată de Retail Detail. Pe listă ar fi incluse până la 80 de articole importate de companiile care desfășoară operațiuni pe piața de desfacere din țară.

Conform explicațiilor oferite de autorități, articolele ar fi nesigure pentru că acestea "conțin substanțe colorante nocive care pot fi absorbite de corp prin piele sau gură și pot pune în pericol sănătatea purtătorului."

Această decizie ar putea veni pe fondul unui scandal început în martie, când toți retailerii enumerați s-au angajat să nu mai folosească bumbac din provincia Xinjiang.

Atunci brandurile şi-au exprimat îngrijorarea privind condiţiile de muncă ale angajaților, mai cu seamă ale minorității uigurilor, care ar fi siliți să muncească în industria bumbacului și ar fi exploatați. Conform informațiilor, în regiunea cu cel mai ridicat nivel de producţie de bumbac din China, etnicii sunt supuşi acolo la muncă forţată și persecutați.

Măsura anunțată de guvernul chinez nu este singulară. Brandurile de modă occidentale au fost recent eliminate de la listarea pe platformele de comerț electronic, cum ar fi Alibaba, iar magazinele lor stradale nu mai puteau fi găsite în aplicațiile cu hărți digitale. În plus, magazinele lor online au fost blocate în țară, iar unele unități fizice închise.

CITEȘTE și despre H&M, din nou în centrul unui scandal. Retailerul de modă are în plan închiderea a zeci de magazine în Spania

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mai multe produse ale unor branduri de modă occidentale sunt interzise în China